Лидерът на ГЕРБ: Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко

Да ви кажа за "Турски поток". Той не се казва "Турски", а "Балкански", одобрен от Европейската комисия и от междуправителствено заседание в САЩ, добави Борисов

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БГНЕС

"Не мога да си изкривя душата и да кажа нещо лошо за Христо Иванов, Петков, Атанасов, Василев, с които 9 месеца защитавахме едни и същи каузи и политики. Направих четири компромиса, но те поискаха и МВР."

 

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред медиите в парламента краха на опитите да се състави правителство.

 

Направихме четири компромиса. Това ли е бягство, обърна се към медиите Борисов. Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко, ядоса се той. 

 

И отсече: "Висша форма на демокрация е след изборите хората да определят кой да управлява. Затова е хубаво да мислим, когато има избори, не след това. Последните 9 месеца защитавахме едни и същи каузи и политики с ПП-ДБ, всички казват, че сме свършили добри неща".

 

Борисов обясни подробно как са протекли разговорите с ПП - ДБ и на какви отстъпки е бил готов. "Петък, събота, неделя можеше да имаме правителство и в понеделник да го гласуваме. Проявих разбиране, че без Асен Василев не може да съществува правителство - първи компромис. Втори компромис - енергетиката, трети компромис - отбраната, четвърти компромис - електронното управление. Зачеркнах собственоръчно тези имена. И те продължиха да настояват за МВР. Знаейки те, че излизайки с всички тези компромиси съсипвам партията, а вие после ще пишете, че се е навел, клекнал", каза Борисов.

 

Тук репортер се опита да го засече с коментара: "Е, не е ли така, след като зачерквате министри на ГЕРБ?" На което лидерът на ГЕРБ отвърна: "Не е така. Правихме компромиси, за да има в понеделник правителство. Затова направихме и промените в Конституцията". И добави, че е подкрепил това, което Христо Иванов е предложил.

 

Последваха журналистически въпроси относно строителството на "Турски поток".


"Да ви кажа за "Турски поток". Той не се казва "Турски", а "Балкански", одобрен от Европейската комисия и от междуправителствено заседание в САЩ. Гласуван в парламента без един глас против. И всички тези хора Иванов, Петков, Василев, Атанасов, когато дойдоха при мен да сложим 20-те лева такса за Унгария и Австрия, аз ги попитах дали сега разбират колко важно геостратегическо решение е този поток", посочи лидерът на ГЕРБ.

 
ДПС не е участвало в нито един миг в преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, отговори той на ПП-ДБ. На ГЕРБ е работа, ние ще решаваме с кой ще управляваме, отговори Борисов на въпрос за това дали са готови за коалиция с ДПС.

 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени