Лидерът на ГЕРБ: Ние сме носители на промяната. Изчегъртахте за две години всичко и продължават безобразията (ВИДЕО)

Според Борисов, медиите не са отразили темата за "Джемокорп", защото "не е готино галениците им Кирил Петков и Асен Василев да бъдат разобличени по тази гигантска далавера"

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

"Ние сме носители на промяната. Изчегъртахте за две години всичко и продължават безобразията. Преди две години нямаше шанс да има бягащи, и то в София, бежанци. Поради некадърно ръководство избиха полицаите", каза на брифинг в централата на партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той коментира новината от сутринта - за ранения полицай след сблъсък с бус с мигранти. 

 

Ние отказ от машинното гласуване нямаме, посочи лидерът на ГЕРБ. Машините са добри, хората след това с флашките - това е проблемът, изтъква той. Той припомни думи на Христо Иванов, съпредседател на ДБ, че машините са "борисовки".

 

"Благодаря на Христо Иванов за ласкателството за борисовите машини. Те убеждават хората, че трябва да ги е страх от машините. Христо, как убеждаваме хората, ние ги въведохме? Опитваш се да манипулираш, но това не го можеш колкото мен. Аз никога не съм бил коалиция с БСП. Ти бе", каза бившият премиер.

 

Щом са "борисовки", значи са добри, лоши "борисовки" няма, добави Бойко Борисов. И на няколко пъти повтори, че ГЕРБ са въвели машинното гласуване.

 

Той обяви, че време има, основната задача била да се направи правителство, а не да се променя Изборния кодекс за след четири години.

 

"Ние нямаме спор с машините. Имаме спор за честността на изборите, къдет отиват флашките. Ние въведохме машините, ние бяхме промяната и гласувахме този Изборен кодекс. Всяка една дума сега не отговаря на истината. В тази комисия депутатите трябва да направите така, че резултатът, който излиза от машината като флашка, да бъде преброен със съответните листчета", каза лидерът на ГЕРБ.

 

"Ако исках реванш още с първия мандат мога да направя правителство и да дойда да ви извличам от домовете ви. За кой реванш говориш, Христо? Вие, колеги от ДБ, станахте съучастници за Лукойл, за газа, вие не гласувахте оръжие за Украйна по време на управлението ви с БСП. Айде малко да се смирим. Истинската ни задача не е Изборният кодекс, а да се състави някакво кратко правителство, за да мине зимата и да работи парламентът", ядосано продължи Борисов.

 

И се обърна към депутатите от партията: "Максимално диалогично, защото ние сме носители на промяната, ние сме въвели всичко това".

 

"Машините са добри, хората или начинът след това, ето това трябва да се направи", каза още Борисов. И добави:

"Нека да има преброителен център, свежи хора да преброят квитанциите и да напишат протокола. Максимално диалогично, защото ние сме носители на промяната. Най-лесно беше, щом са "борисовки", да ги махнем".

 

Борисов говори и по темата "Джемкорп". Той цитира служебния министър Росен Христов, който твърди, че меморандумът е активен и България дори е заплашена от арбитраж.

 

"Вчера забелязах един невероятен ескиваж (избягване на тема, бел. ред.). Докараха Бостанджиев да ги спасява", каза Борисов, припомняйки гостуването на директора на "Джемкорп" по bTV. Лидерът на ГЕРБ допълни, че се прави опит за медийно затъмнение по този грандиозен скандал.

 

Според Борисов, медиите не са отразили темата за "Джемокорп", защото "не е готино галениците им Кирил Петков и Асен Василев да бъдат разобличени по тази гигантска далавера".

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени