Лидерът на ГЕРБ: По-важно е да има правителство, а след това председател на НС

Аз искам да направя правителство с ПП-ДБ, защото е най-доброто за България

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

"Ще поканя лидерите на политическите партии един по един, за да видим какви са разделителните линии", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Той коментира и интервюто на Атанас Атанасов по-рано тази сутрин. "Направих си усилие да го гледам, около 60 пъти ми каза името. В същото време Денков и Гюров вчера дойдоха при мен, за да говорим за работните групи, явно не си говорят", заяви Борисов и допълни, че за момента ще има две работни групи между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, като едната ще е за бюджета, а другата за съдебна реформа.

 

Борисов отчете, че основен приоритет на ГЕРБ-СДС е да има стабилно правителство, което би се получило между първите две партии. "Ние сме готови на много компромиси, но това не е компромис. В Румъния има ротазия на премиер, затова вчера коментирахме, че между толкова враждуващи и партии, и електорат, трябва да се търсят допирни точки", допълни още Борисов и уточни, че последното за което мисли е Великденската ваканция.  

 

"Аз искам да направя правителство с ПП-ДБ, защото е най-доброто за България. От изказванията на Петков и Василев виждам повече конструктивност", каза още бившият премиер, правейки паралел с отношението на Атанас Атанасов.

 

Лидерът на ГЕРБ уточни, че когато се водят преговори не се обикалят всички телевизии, а с уважение към останалите. Визирайки отново отношението на Атанас Атанасов, Борисов запита как да гледат ГЕРБ на всичко това и запита: Искат да има правителство или да ходим на избори?

 

Бойко Борисов допълни, че за момента се фокусират за разговори само с втората политическа сила. "Ние с г-жа Нинова говорихме само по тези, които може да сме заедно, социална, правна и от друга страна категоричен отказ по темата Украйна, което ни сближава с ПП. Председателят ще се избере за миг когато има разбиране в работните групи и готовност за правителство", каза още Борисов.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени