Лидерът на ГЕРБ: При лошия Бойко миналата година всички зимни курорти работеха на макс (НА ЖИВО)

Само да направим няколко ретроспекции за рекордите в туризма, каза още той

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се среща с Националния борд по туризъм в централата на ГЕРБ. Мартин Захариев заяви, че настояват за 100 млн. лева за бюджет за туризма на година. "И тогава ще можем да се борим с Гърция", добави той. Чувстват се забравени в Плана за възстановяване. Направили са обединение на между бизнес и туризъм на Черноморието – искат държавата да влезе в него, но Балтова отказва.

 

От НБТ искат не само пари но и уважение защото след 7 г. успели да се видят с Борисов. Според тях представляват 10 млрд. лв. ресурс. 

 

Красимир Гергов иска План "Маршал" за туризма. Най-приоритетно е да има магистрала между Букурещ и Истанбул. Повтаря че конкурентите ни дават по 100 млн. евро на година за реклама.

 

Красимир Гергов
Красимир Гергов Източник: Facebook

Ангелкова бе атакувана остро от коалиционните ни партньори – затова така сме направили. Така е в туризма. Можем да гарантираме тези пари – те се изкарват. Виждаме, че и по нашите телевизии се рекламира Турция, каза Борисов.

"Само да направим няколко ретроспекции за рекордите в туризма. Туристопотока на летищата, пречиствателните станции които се направиха. Нямаше една преди нас. Искате 100 млн. за туризъм - на Приморско пречиствателната станция изсипваше всичко в морето. Но сега ми говорят да не го споменавам. А децата хващаха разстройство на морето. Затова се гордея със свършеното. Имаше километрични задръствания на Слънчев бряг – сега има 4 лентов път. Щеше да е готов до НГ но се надявам че до пролетта ще го свършат. Финансирано от нас за полза на туризма. Спряха всички магистрали. 2022 г. АМ "Хемус" щеше да е готова и щеше паралелно да се прави четирилентовия път Велико Търново-Русе. И можеше да говорим за завършване на Черно море", коментира Борисов.

Трябва да направим пътищата в Северозапада. Извадихме парите в отделна сметка, за да не ни обвиняват. Правехме го за вас – за туризма. Защо сега е по-силен севера от юга. А на Тракия вече е нужна трета лента. Всичко, което казвате ние го правехме. За Пампорово, за Самоков – всичко щеше да се прави. И е за зимния туризъм, продължи Борисов.

Румен Драганов, Полина Карастоянова и Мартин Захариев
Румен Драганов, Полина Карастоянова и Мартин Захариев Източник: Facebook

Сега всичко блокира. Питате ме най-лесния въпрос – вчера ЕБВР ни намали прогнозата. Единствена страна от 15 държави на Балканите. Мартине, ти имаш партийна окраска малко (Мартин Захариев казва че не е стъпвал на Позитано, Борисов му отговаря че е поумнял). А заради Поли коалиционния партньор още не ми говори. Ако тогава се бяхме видели веднага коалицията заминаваше. Говорим за пречистване на морето но няма и река която да не се пречиства вече. Това не е ли пак важно за туризма? В която и посока да тръгнеш има разкрити обекти (захариев реплекира че табели няма, Борисов обяснява че е нужно време).

Искахме летището в Балчик да го направим – знаете ли каква съпротива. Но в следващ мандат това ще го направя задължително, зарече се лидерът на ГЕРБ. Задава се огромен проблем за туризма. При лошия Бойко миналата година всички зимни курорти работеха на макс, а цяла Европа бе затворена. Сега ще е обратното. Каква реклама ще компенсира това - 166 българи са починали и днес. Ако сравните броя на ваксинираните с БНП в Европа, ще видите, че има връзка. Днес Кацаров започна да говори с моите думи, заяви бившият премиер.

 

Като видиш колко са починали и че сме червена зона кой ще дойде тук. Затова и Балтов е до мен. Ако сравните БВП на държавите с броя ваксинирани има много паралели. Не можем да излъжем туристите – всяка държава има посолство и знаят какво е. Това е бич. И защо – защото Радев го е страх да не загуби изборите. Ще мине 14-и, после? Вчера и Каракачанов излезе с хубаво писмо – да спрем всички за 3 дни, но няма реакция. Днес Кацаров започна с моите думи да говори. Да дойдат и да кажат какво искат да им подкрепим и веднага го правим. Радев ми вика че не е му е до Борисов, а Рашков говори за АМ "Хемус". Никога няма да е готова. Явно проблема им е, че до 2022 г. искахме да я направим, добави Бойко Борисов.

Бившият премиер чете новина, че е възможно Гърция да спре сертификатите на българи. "Говоря го от няколко седмици – това, което направиха за зелените сертификати е като да дават книжки без шофьорски изпит. Всички ще пострадат от това, което правят. Като пострада туризма и данъците няма да ги има". 


Проф. Асен Балтов каза, че това което стана със сертификатите е много опасно за целия туризъм. "Сега смениха заповедта – това противоречиво говорене и надлъгване пречи", заяви той. 

Проф. Асен Балтов и Румен Драганов
Проф. Асен Балтов и Румен Драганов Източник: Facebook

Борисов добави, че проф.Балтов никога не е бил свързан с ГЕРБ. "Запознах се с него като направихме НОЩ. Всеки ден са идвали сутрин да коментираме заедно мерките. Тогава се запознах с тях. А те ги изчегъртаха и ми ги дадоха наготово. Балтов го уволниха в операционната зала", обясни Борисов.

Поискахте най-лесно нещо – БВП при нас беше 120 млрд. лв. и гонехме 150 млрд. лв., ако нямаше Ковид. Пак ще ги стигнем – народът  си е тук и е трудолюбив. Само да оцелеем. Само за седмица сме загубили повече, отколкото от катастрофи за година. Има малко време – ако се увеличи ваксинацията, ако браншът помогне и спасим зимния туризъм. Но за съжаление ние вече сме развъдник в очите на всички държави. След Хемус ще свържем и Бургас и Варна. Сега спряха и Тунела под Шипка, подробно коментира бившият министър-председател.

 

До бой бяхме стигнали за магистралите и Горанов успя да защити първо да направим АМ "Хемус". Защото аз се изкушавах да направим първо АМ "Черно море". Но той каза – ако искаш да убиеш Северозапада го направи, но без мен. Иначе щеше да е готова вече. А те сега искат да унищожат АМ "Хемус" – това е огромно извършено строителство. Тези големи съоражения – показват ги с дронове и си мислят че ни правят лошо. Напротив – хората виждат какво е направено. По-евтин "Хемус" нямаше да се направи от това, което ние бяхме заложили. 

Вчера ме обвиниха че и банка имам – вие знаете ли коя е? Ако не кажат коя е, няма да говоря с тях повече. Само да я кажат и да им заведа дело, Рашков да си плати като богат човек, възмутено заяви Борисов.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени