Лидерът на ГЕРБ: Решението е стабилно управление, а не избори след избори

България е в тежка икономическа и енергийна криза, но най-големият проблем в страната е разделението в обществото, заяви лидерът на ГЕРБ на конгреса на ХДС в Хановер

Бойко Борисов в Хановер на среща с Ханс-Герт Пьотеринг
Бойко Борисов в Хановер на среща с Ханс-Герт Пьотеринг

"България е в тежка икономическа и енергийна криза, но най-големият проблем в страната е разделението в обществото. Решението е стабилно управление, а не избори след избори, които водят до несигурност в живота на българските граждани. Само за последната година и половина страната ни е изправена пред 4-и поред избори, а кризите се задълбочават, защото липсва правителство, което да поеме отговорност".

 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в разговор с председателя на Християндемократическия съюз Фридрих Мерц. По негова покана Борисов е в Хановер за 35-ия конгрес на ХДС. Две десетилетия начело на партията бе Ангела Меркел. Мерц пожела успех на ГЕРБ-СДС на предстоящия вот.

 

Бойко Борисов и Фридрих Мерц
Бойко Борисов и Фридрих Мерц Източник: Facebook

В петък той говори и с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, експредседателя на Бундестага Волфганг Шойбле, бившия шеф на ЕП Ханс-Герт Пьотеринг и шефа на "Конрад Аденауер" Норберт Ламерт, както и с шефа на международния отдел на фондацията Герхард Валерс. Лидерът на ГЕРБ ги запознал със ситуацията у нас.

 

"Обсъдихме и предизвикателствата, които се очертават пред ЕС на фона на войната в Украйна и енергийната криза, пред която са изправени страните членки", написа Борисов във Facebook. Той е подчертал и значимостта на фондация "Конрад Аденауер" за развитието на демократичните ценности.

Той представи и антикризисната програма на ГЕРБ, която включва конкретни мерки за преодоляване на високите цени на тока и газ.

 

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени