Лидерът на ГЕРБ: Ще приветствам Гвоздейков да оглави щаба за изборите. Той е честен човек

Всички българи ще си платим тези три години с огромните заеми и дългове, които сме наследили – над 20 и кусур милиарда, каза Борисов

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред журналсти в кулоарите на парламента, че те ще подкрепят решението транспортният министър Георги Гвоздейков да оглави щаба за изборите.

 

"В щаба за изборите мисля, че всички ще приветстваме решението министър Гвоздейков да го оглави, за да може да си проведат едни честни и демократични избори. 

 

"Защото той е учредител на ПП, защото той им беше знаме, той им беше символ, безспорно честен човек, така всички ще са спокойни. Това е моето мнение, че така трябва да стане. Това предлагам.", обясни лидерът на ГЕРБ.

 

Георги Гвоздейков, ПП
Георги Гвоздейков, ПП Източник: Zonanews

Борисов подчерта още: "Имам доверие на хората, които честно и отговорно са си вършили работата, а не просто на хора от "Продължаваме промяната". Ако Гвоздейков договори с тях, ще стане като на предните избори – ала-бала."

 

На въпрос с кого ще седне на масата за разговори след изборите, той заяви: "Има два-три месеца до тогава. Всички българи ще си платим тези три години с огромните заеми и дългове, които сме наследили – над 20 и кусур милиарда нашите деца ще ги платят заради три години експеримент".

 

Борисов коментира и проучването на "Галъп" за електоралните нагласи, което показва преднина за ГЕРБ. "Не съм гледал социологическите проучвания за изборите. Мисля, че на много хора, които видяха как са се възползвали колегите от властта, това е повлияло. Не се интересувам от другите партии", подчерта той.

 

"Днес в закона за отбраната се постигат неща, надявам се, защото ще го подкрепят всички - цели за военновременните запаси, за възнагражденията в армията, които бяха изоставали. Министърът беше доста муден, ако помните с изключение на Фейсбук, старият министър", добави Борисов.

 

"В енергетиката също трябва да се навакса много, за да се изпълни ангажимента и обещанията, които дадохме на миньорите и ги подписахме всички заедно с колегите от ПП-ДБ, си спомняте. Във финансите, се надявам, Спецов, заместникът му, тези които се занимават с приходите от Партията на Промяната да дадат всичко от себе си да наваксат изоставанията, които са факт и в това отношение ще имат пълната ни подкрепа да го направят", подчерта бившият министър-председател.

 

"Вчера понеже ми зададохте въпроса кой правил чадър 8 месеца. От опита си на главен секретар ще ви кажа, че обменът отива при главния секретар и се разпределя по службите, които да го работят и съответно прокуратурата. Той не отива този сигнал при портиера, отива при най-висшата професионално място", добави лидерът на ГЕРБ.

 

Той бе категоричен, че не познава Николай Николов - Паскал. "Паскал се криеше в чужбина, докато сме били ние. По време на нашето управление контрабандата на цигари от 34% беше сведена на под 1%", припомни Борисов.

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев и директорът на пожарната са в постоянна комуникация за ситуацията в страната

През изминалото денонощие звената за пожарна безопасност и защита на населението са реагирали на 250 сигнала за произшествия, ликвидирани са общо 204 пожара

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени