Лидерът на ГЕРБ: Струваше си да направим правителство

На въпрос дали ще има ротация в изпълнителната власт, лидерът на ГЕРБ отговори така: "Надявам се, когато дойде време за ротация, те да си удържат за думата"

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БТА

Струваше си да направим правителство и да изведем България на позицията, в която е направила своя цивилизационен избор. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, съобщи "Фокус". 

 

"Да ми прощават компромиса, но в името на България това беше по-важно. Към днешна дата и решението на комисия, и присъствието на Зеленски в България е много ясен не знак, а оценка. Ние трябва да направим всичко възможно това да просъществува", заяви Борисов.

 

На въпрос дали ще има ротация в изпълнителната власт, лидерът на ГЕРБ отговори така: "Надявам се, когато дойде време за ротация, те да си удържат за думата. Ако в момента нещата не вървят, то тогава те се борят за колкото се може повече постове. Ако може да назначават и назначават какви ли не". 

 

"Ще се разберем за регулаторите, когато принципа, че само техните кандидати са хубави, добри, красиви, отпадне", катеогричен бе той по темата за регулаторите.

 

Относно посещението на украинският президент Володимир Зеленски, бившият премиер заяви:

"Идването на президента Зеленски се случи на база компромис, който ние направихме да отстъпим нашия мандат, да отстъпим премиерското място, за да се създаде правителство, иначе такова посещние нямаше да има", заяви Борисов.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени