Лидерът на ГЕРБ: Всички ресурсни министерства са на ПП, а корупция има там, където има ресурси

В изказванията на ПП-ДБ виждам откровени неистини, добави Борисов

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

"Всеки ден разбирам от ПП-ДБ, че трябва да мълчим. В изказванията им виждам откровени неистини. Опити да си създават ребрандиране на имиджа, който имаха". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на Николай Денков. По-рано днес премиерът каза, че когато се е съставял този кабинет, са обсъждани възможните лица за МС. Част от хората, които са министри и зам.-министри сега, са предложени от Габриел и ГЕРБ, каза Денков. По думите му не отговаря на истината твърдението, че ГЕРБ има само Мария Габриел в правителството. "Не е важно дали котката е черна или бяла, а дали може да лови мишки. След ротацията ГЕРБ ще има същия брой министри", каза Денков.

 

"Литнахте" по студиата да обяснявате колко сте готини, а едва ли не ГЕРБ ви пречи. Няма такова нещо", заяви Борисов. 

 

Борисов заговори за "десетки хиляди левове рушвети" в Министерството на младежта и спорта, които, ако ГЕРБ ги нямало, щели да бъдат "стотици милиони". След това каза и за "рушвети за по 500-600 милиона" в Министерството на електронното управление, които "щели да бъдат милиарди". 

 

"ГЕРБ отговаря за Външно министерство. Ако има корупция там, носим отговорност. Всички ресурсни министерства са ваши и последните 3 години са били ваши. А корупция има там, където са ресурсите. ГЕРБ няма нищо там", заяви Борисов.

 

На въпрос чий е вътрешният министър Калин Стоянов, от когото всички сякаш се отричат, Борисов бе категоричен: "Той е министър на България. Чий е министърът на електронното управление, или на спорта, където ги хванаха с маса пари? Вътрешният министър е министър на България. Аз не съм преговарял с него. Преговаряше Кирил Петков. Той не се е съгласил да смени поголовно всичко, както е искал Петков и сега казват, че той е на ГЕРБ. За сметка на Денков не считам че министрите са партийни, че квоти ще трябва да изпълняват партийна повеля. Излъчи ли ги НС вече са министри на цяла България", каза лидерът на ГЕРБ.

"Какво сме съгласували? Те предлагаха имена и ние се съгласявахме с тях. Те си назначаваха зам.-министри. На вътрешните работи имахме един зам.-министър и го уволниха", заяви Борисов.

 

Той се възмути от продължаващото настояване на премиера Николай Денков да стане външен министър след ротацията. "Денков казва, че му стесняваме възможностите. Когато те питат за Северна Македония и ти се объркаш като пиле в кълчища и външният министър трябва да ти оправя нещата", изтъкна Борисов вчерашния гаф на премиера Денков, когато не успя да отговори на журналистически въпрос за СРМакедония и Габриел му се притече на помощ. 


Да си външен министър не значи да искаш да си говориш с някого, трябва да заслужиш да искат да си говорят с теб, изтъкна Борисов, наблягайки на международната изолация на Денков.

 

"Не знам дали Найо Тицин ги съветва, но всеки ден разбирам, че трябва да мълчим, че трябва да оставим Денков и Габриел да направят оценка на министрите. А всъщност те всеки ден са в студиата. Виждам в изказванията им откровени неистини", подчерта Борисов.

 

"Език мой, враг мой. Министрите на акад. Денков са 10 дни в Америка. Представяте ли си какви командировки. С кое му преча на контактите. В дипломацията опитът има голямо значение", попита председателят на ГЕРБ, визирайки вчерашното обвинение на премиера Денков, че Борисов му пречел на контактите зад океана.

 

"Много сте близки с БСП. Ние с "Възраждане" никога няма да направим съвместно управление, както сте вие във Варна", обърна се Борисов към PR-а на ПП Найо Тицин.

 

Помолен да коментира репликата на Кирил Петков, че "задкулисието вече седи на първия ред на Народното събрание" (където седи и самият той, бел. ред.), Борисов каза: 

"Ами да - и аз, и той сме там. Няма вече задкулисие, няма църкви и манастири, всичко е точно. Да, действително - вече няма. Вчера цял ден бяха, само че в друг кабинет - не при мен".

 

Бойко Борисов отказа да уточни за чий кабинет става дума, но добави, че подобни срещи са се водили и в "молове, сладкарници", не само в "църкви и манастири".

 

"Шушукате си непрекъснато с БСП. Заради тях не дадохте оръжие за Украйна. И вчера тя  (Нинова) иска мен да ме изслушва, а не Кирил Петков, който е шеф на комисията за Шенген", завърши Борисов.

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени