Лидерът на СДС Румен Христов: Критикувам силно президента заради изказванията му за Украйна 

Според него "има заделени 200 млн. и България би могла да се възползва от тях и да постигне договорка с нашите евроатлантически партньори - да предоставим старите си ПВО системи С-300 и да получим нови"

Румен Христов
Румен Христов Източник: Zonanews

Имам надежда, че ще успеем да се преборим за първото място на предстоящите избори не само защото социологията го показва, но и защото на предходните избори показахме, че можем да постигнем тази цел. Това заяви в ефира на Bulgaria ON AIR ридерът на СДС Румен Христов.

 

Въпросът е първото ни място да бъде малко по-отчетливо, с по-голяма разлика. Вероятно "Магнитски" ще се отрази на коалицията, но смятам, че трябва да се фокусираме върху проблемите на българските граждани като стандарта на живот и инфлацията, добави той.

 

Той заяви, че Владислав Горанов е бил "добър министър на финансите",  със стабилна финансова политика. "Списъкът "Магнитски" е едно предупреждение за България", смята Христов. 

 

"През четирите месеца работа на 48-ото Народно събрание бяха приети повече закони, отколкото в предходното правителство, което беше редовно. Все пак четири месеца са много малко време", отбеляза лидерът на СДС.

 

 Христов затвърди и каква е позицията на ГЕРБ-СДС по отношение на военната помощ за Украйна.

 

"Не сме коалиция на войната. Тази война може да свърши бързо, но тя ще бъде окупационна и никой не може да даде гаранция, докъде ще стигне Русия - дали няма да има апетит и към други държави. Критикувам силно президента заради изказванията му за Украйна", поясни той.

 

Според него "има заделени 200 млн. и България би могла да се възползва от тях и да постигне договорка с нашите евроатлантически партньори - да предоставим старите си ПВО системи С-300 и да получим нови". 

 

"Ресурсът на голяма част от оръжието, с което разполагаме в България, изтича и бихме могли да се сдобием с нови системи, които ще бъдат по натовски стандарти", категоричен бе той.

 

Христов е на мнение, че "Продължаваме промяната" и ДБ искат да спечелят изборите самостоятелно, но това няма как да се случи. 

 

"Евроатлантическото мнозинство, в което влизат ГЕРБ-СДС, новото обединение "Продължаваме промяната" и ДБ, ДПС и евентуално "Български възход", стига за коалиционно мнозинство", прогнозира той. 

 

Бившият депутата обобщи, че не е "правилно да се ходи на избори, докато една политическа формация постигне удовлетворителен резултат".

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени