Лиляна Друмева, ГЕРБ-СДС: Обръщам се към всички, които ще гласуват - на 4 април лустрирайте!

Какво наднича зад шпионските разкрития на прокуратурата, затваря ли се кръгът около обитателя на президентството Румен Радев и кой и защо ще го подкрепи за втори мандат

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и лидерът на Съюза на репресираните от комунизма "Памет" Лиляна Друмева
Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и лидерът на Съюза на репресираните от комунизма "Памет" Лиляна Друмева Източник: ПП ГЕРБ

Депутатът от ГЕРБ и председател на Съюза на репресираните от комунизма "Памет" Лиляна Друмева разкри задкулисните сглобки на Корнелия Нинова и БСП, шоумена Слави Трифонов, мутрите на Мая Манолова и джендърите на Христо Иванов преди и след изборите в студиото на ПИК TV.

 

"Болшевиките следят всяка възможност, при която да влязат да овладеят и да нанесат съкрушителен удар. Откъде пари за Христо Иванов и Манолова. Откъде са парите за тези билборди. Може да са от Васил Божков", изтъкна тя.Според нея, въпреки че сме ЕС, никога не са се отказали от нас. "Не се съмнявайте, че ако БСП или други подобни дойдат на власт, България ще се върне поне 20 години назад", категорична е тя. "Лустрирайте ги. Обръщам се към всички, които ще гласуват", категорично заяви в студиото на ПИК Лиляна Друмева. 

 

Какво наднича зад шпионските разкрития на прокуратурата, затваря ли се кръгът около обитателя на президентството Румен Радев и кой и защо ще го подкрепи за втори мандат? "Да. Аз се оглеждам първо. Да видя кои са хората, които могат да свършат работа. Най-важното е да минем с най-малко поражения, каквито Ковид пандемията причинява", започна Друмева темата за образованието. "Не съм се откъсвала нито за миг от образованието. То винаги е било предмет на моето внимание", заяви тя. "Дигиталното образование присъства в Европа отдавна, за разлика от нас. Още през 2012 г. аз предложих първата дигитална платформа. Тогава главен секретар в министерството беще Красимир Вълчев", разказа тя. Друмева изтъкна, че дигиталното образование се наложи заради пандемията.

 

"На децата първо им трябва емоциална подкрепа. Началните учители трябва да се мобилизират, за да не останат децата ни неграмотни. В 1 и 2 клас има пропуски обаче, които могат да бъдат наваксани. Родителите също имат важна роля“, заяви тя. "Слабост на нашето образование е да пазим равновесие между децата, учителя и родителя", отсече тя. "Ние вече имаме поколение с фалшиво образование. Това е истината. Много често на управленски позиции влизат хора, които никога не са били на подобна работа", продължи тя. "Забравихме да възпитаваме децата си. Без това няма как да се получи", каза още Друмева. "Много е голяма отговорността и вината да кажеш, че годината ще е нулева. Много е трудно в тази ситуация. Мисля, че този образователен министър съзнава колко трудно е да се вземе такова решение. Системата не може да бъде лашкана от една крайност в друга", категорична е тя.

 

"Аз ще започна по повод изборите с обобщение. Ще се върна в началото на прехода. Комунизмът, в който живяхме 45 години, беше една победа на злото. Трябваше да превъзпитаваме едва ли не половин България. Ние трябваше да се справим с хората, които причинаха това. Говоря за лустрация. Кои са Христо Иванов, Бабикян, Манолова, Хаджигенов. Те са хората, които направиха така част от хората да намразят прехода. На Нинова нищо не и е отнел прехода, напротив дал и е. Мина мутренското време, но страха у хората остана. Има нежелание да се задълбочиш и да помислиш. Например, възможно ли е всички да сме равни?!", коментира тя. "В момента да разказват и да ме наричат мутра. А господинът в президенството да нарече 9 септември ден на помирение. Аз се обръщам към всички. Ето ви възможност да направим лустрация. Ако се съберат хора, които да кажат, че няма да гласуваме за ДеБъ, Христо Иванов, Мая Манолова. Та кой покани Пеевски за ДАНС. Ние страдаме от амнезия, та чак се чудя на нашия народ", обяви Друмева."Слави каза, че ще избере по-малкото зло. Да не забравяме на чие погребение беше. Вижте с каква охрана ходи. Това е хамелеонщина", каза тя.

 

"Признавам си, че бях два пъти взривена. Става въпрос за доц. Мангъров и Слави. Не мога да си представя как човек може да бъде такъв лицемер. Не смятате, че ще създадат една коалиция и ще окрадат държавата. Та Слави е креатура на ДПС. Харесваше ли ви 30 години този човек да възпитава децата в чалга култура. А ние искаме те да са образовани. Той ги опростачи, а сега вече ги ползва", каза тя за Слави Трифонов. Лиляна Друмева каза, че той създаде две чалга поколения. "Слави мълчи, защото просто няма експерти. Те ще го оборят", категорична е тя. "Още от самото появяване на Радев аз не можах да го приема, защото в една снимка той беше в разпусната поза, а и ситуацията около жената с него. Аз не мога да я наричам първа дама. Нашият президент е един морално неустойчив човек. Човек, който не може да управлява личния си живот, не може да управлява държавата", каза тя за президента Радев.

 

"Изначално мнението към Радев беше тотално отрицателно. Може да си спомним как Путин отстрани Решетников. Това не е човек, който така лесно може да преглътне такова отношение. Когато го попитаха дали се съветва с Нинова, той каза, че е съгласувал с нея кандидатурата на Радев. Ние трябва да сме наивници, ако мислим, че Радев е прегърнал с две ръце НАТО, след като е бил на обучение в школа на НАТО. Друг генерал ми каза, че са пратили него, защото тогава не са проверявали много. "Сега Радев мълчи много вече 6-7 дни. Аз адмирирам изключително много главния прокурор. Той направи всичко хората да се чувстват спокойни. Той работи много на принципа "правя всичко необходимо, да става каквото ще". Впечатлена съм от Гешев“, коментира тя за шпионския скандал.

 

"Болшевиките следят всяка възможност, при която да влязат да овладеят и да нанесат съкрушителен удар. Откъде пари за Христо Иванов и Манолова. Откъде са парите за тези билборди. Може да са от Васил Божков", изтъкна тя.Според нея, въпреки че сме ЕС, никога не са се отказали от нас. "Не се съмнявайте, че ако БСП или други подобни дойдат на власт, България ще се върне поне 20 години назад", категорична е тя. "Лустрирайте ги. Обръщам се към всички, които ще гласуват", категорично заяви в студиото на ПИК Лиляна Друмева. "Знам, че мои приятели ще ме упрекнат. Защо в България все още има толкова комунистически паметници“, попита тя. "Не трябва да пречим на хората, които имат какво да дадат на обществото“, завърши Лиляна Друмева.

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени