Лорер: ПП-ДБ нямат "червени линии" за следващото НС - нито за отбор "Пеевски", нито за отбор "Доган"

Българската прокуратура е на кантар - те изчакват да видят как ще се пренареди политическата карта, подчерта той

Даниел Лорер
Даниел Лорер Източник: Zonanews

Не можахме да разберем как 3 години им трябваха институциите да разберат. Не вярвам, че това е истинско правосъдие – повече вярвам, че това е разчистване на сметки. Така Даниел Лорер от ПП-ДБ коментира случая със заема от 150 млн. лева от ББР за Румен Гайтански-Вълка.

 

Според него това се дължи на лагерите Пеевски-Доган, Борисов-Радев и др.: "Виждаме пренареждане на политическата карта у нас".

 

"Помните, че ПП проведе битка за смяна на ръководството на ББР. Но веднъж прокуратурата поела някое дело, информацията за казуса повече не бива да се разгласява", допълни депутатът.

 

"По този начин да се краде ресурс от България е недопустимо. Много по-важно е правосъдната система да изпрати сигнал за борба, независимо дали върнат парите или не. Това може да е едно от първото от много антикорупционни дела в България", разкри Лорер.

 

"Българската прокуратура е на кантар - те изчакват да видят как ще се пренареди политическата карта. Ако работеха в полза на обществото, вече щеше да има по-големи действия", добави той.

 

"ПП-ДБ се възползваха от политическата енергия на ГЕРБ и ДПС за начало на правосъдна реформа", заяви Даниел Лорер.

 

"С ГЕРБ и ДПС показахме, че можем да работим в парламента и имахме резултати." И допълни, че ПП-ДБ нямат червени линии за следващия парламент - нито за отбор "Пеевски", нито за отбор "Доган".

 

"Всички родители, и аз включително, имаме страх какво говорят на децата ни за сексуална ориентация в училище и как това може да им повлияе", допълни той по повод новия закон срещу ЛГБТ пропагандата в училищата.

 

Въпреки това мнение на Лорер, той и неговата група гласуваха "против" забраната на "нетрадиционна сексуална ориентация".

Още от "Политика"

Премиерът Главчев поиска изготвяне на екшън план в аванс за справяне с бедствия

В срещата участваха вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, министрите на регионалното развитие и благоустройството, на вътрешните работи, на земеделието и храните, на околната среда и водите, на енергетиката, на икономиката и индустрията

Прочетете повече прочетете повече

Атлантическият съвет: Трагедията със загиналите пилоти е резултат от евтиния политически ПР на Радев

От АСБ искат оставките на адмирал Емил Ефтимов – началник на отбраната, генерал-майор Димитър Петров – командир на Военновъздушните сили ибригаден генерал Николай Русев - командир на Трета авиационна база

Прочетете повече прочетете повече

Шестима министри ще обсъдят с ЦИК предложенията на кабинета за по-голяма прозрачност на изборите

Служебният кабинет предложи да бъде разширен процесът по удостоверяване на техническите устройства за машинно гласуване (ТУМГ), като се добави и софтуерът за параметризация и съответствието на флаш-паметите

Прочетете повече прочетете повече

Румен Гайтански отказа на Доган: Няма да участвам в изборите нито сега, нито в бъдеще

Коментарът на Гайтански, който в момента е в следствения арест, е по повод новина на БНР, че ще бъде номиниран за кандидат-депутат от коалицията около Ахмед Доган – "Алианс за права и свободи" в Сливенски избирателен район

Прочетете повече прочетете повече

Камелия Нейкова: Като че ли някой се опитва да създаде недоверие към ЦИК

Според нея политическите субекти трябва да решават проблемите си в рамките на своите формации, като е недопустимо някой да очаква ЦИК да е арбитър или да вземе техните решения

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени