Лозан Панов: Румен Радев е един фалшив герой

Според него конституционният катарзис не е в обществен интерес, а е личен на кампанията на Радев

Лозан Панов
Лозан Панов Източник: bTV

"Румен Радев е фалшив герой, защото вдигна юмрук тогава, когато на неговата врата почукаха тези, които преди това завладяваха институцията и България се превърна в една завладяна държава". Това каза в предаването "Тази сутрин" по bTV кандидатът за президент Лозан Панов.

 

"3 години и половина от мандата на г-н Радев не чух от него в България да има мафия. Не чух да споменава г-н Пеевски. Радев видя мафията едва тогава, когато тя почука на вратата му. Мафия в България имаше много по-отдавна, преди г-н Радев да се включи в тази битка", не пропусна да изстреля познатите опорки на "умнокрасивитета" Панов. Не беше попитан, а и едва ли щеше да отговори на въпрос: "А какво мислите за криминалната приватизация и "пеликаните-олигарси", които станаха свръхбогати от нея? Какво е отношението Ви към един розовобузест олигарх, който първо Ви обяви за протеже на ДПС и ГЕРБ, а после Ви прие в лоното си?". Такъв въпрос, разбира се, не беше зададени няма как да бъде зададен от зависимите държачи на микрофон в повечето т.н. "мейнстрийм медии". 

"Спомняте ли си времето на г-н Пеевски, нямаше хора, които говорят за него. Тогава моят глас беше абсолютно самотен. В момента, когато се претърпя този конституционен катарзис, когато всеки започна да вика и да крещи, всеки започна да обяздва този протест, тогава аз замълчах, защото не искам да ставам част от един фалшив герой", каза Панов.

 

Според него конституционният катарзис не е в обществен интерес, а е личен на кампанията на Радев. "Той обязди този процес, той поде антимафиотския фронт. Това се случи едва тогава, когато беше засегнат неговият интерес", каза още Лозан Панов.

 

На въпроса дали се вижда като главен прокурор, Лозан Панов отговори, че проблемът не е в личността, а в системата. "Ако сменим едно лице с друго лице, било то Лозан Панов с друг – какво това ще промени в прокуратурата. Там проблемът е системен. Проблемът е в контролните органи в тази държава, които не си вършат работата".

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени