Лозан Панов се усъмни, че ДБ са влезли в задкулисни договорки с БСП, нарече Кирчо и Кокорчо производни на "угоените паяци" от ДС

Панов се вижда като жертва на властта на Румен Радев като посочва проблемите си с настоящия шеф на НАП Румен Спецов

Лозан Панов
Лозан Панов Източник: Монитор

Опасявам се, че лидерите на партията, която уж ме подкрепя на тези избори, са напът на предадат всички онези, които вярват, че те ще изчистят „угоените паяци“ на бившата репресивна машина на комунистическия режим. Това написа във Фейсбук профила си подкрепеният от "Демократична България" независим кандидат за президент Лозан Панов.

 

Публикацията му е по повод годишнината от 10 ноември, а острият му тон е насочен срещу изказванията на Христо Иванов, който на няколко пъти допусна в телевизионни интервюта, че е възможно съвместно управление с БСП.

 

"Демократична България" би извършила истинско предателство към избирателите си, които вярват в каузата „съдебна реформа“, ако задкулисно крои планове да управлява с г-жа Нинова, която даде всичко от себе си за безпрепятственото и окончателно завладяване на съдебната ни система".

 

Постът на Панов започва с разказ за "угоените паяци, служили на репресивната машина на Държавна сигурност". И добавя: "Корените на новите момчета, които ще ни "спасяват", отново водят към "угоените паяци"". Тази препратка, както се вижда от поста, е към Румен Радев и неговото обкръжение.

 

Тук Панов за първи път споменава ДБ: "Защо никой не пита г-н Радев с вдигнатия юмрук, къде отиде в тази връзка проектът му за конституционни промени. Къде е Демократична България, която се бори за съдебна реформа, защо не задава този въпрос? Защо никой не иска да признае, че сценаристите са ударили г-н Радев здраво през ръцете и промяна не е имало и няма да има при неговото управление?"

 
След това се прехвърля към Корнелия Нинова: "Питам се, защо никой вече не помни, че г-жа Корнелия Нинова беше част от Тройната коалиция, чийто кражби доведоха господин Борисов на власт с измамата, че ще ни донесе справедливост ... Именно г-жа Корнелия Нинова беше тази, която прокара стратегията за кражба, подчертавам, а не приватизация, по време на Тройната коалиция. Корнелия Нинова е и тази, която издигна кандидатурата на Румен Радев за президент преди първия му мандат".

 

Става ясно, че Панов се вижда като жертва на властта на Румен Радев. Конкретно посочва проблемите си с настоящия шеф на НАП Румен Спецов. "Същият г-н Спецов поиска среща с мен, за да ме уведоми, че ще обжалва решенията на съда по ревизионните ни актове със съпругата ми и терорът върху семейството ми ще продължи. Очевидно го бяха изпратили, за да ме обработи и да стана по-сговорчив с "промяната". Защото до този момент стоях настрани и не давах признаци, че я подкрепям. В една нормална правова държава г-н Спецов отдавна щеше да е изправен в съдебна зала като обвиняем, но ние не сме такава, а аз се борих през всичките тези години за промяна, а не за подмяна", обявява той. 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени