Лупи издигна Маринела Арабджиева за кандидат-депутат от Бургас

Кандидат-депутат е и Миню Стайков

Маринела Арабаджиева
Маринела Арабаджиева Източник: Флагман

Маринела Арабаджиева се кандидатира за депутат от Бургас, съобщава Флагман. Тя е вписана на пето място в листата на "Движение Заедно за промяната", в което влизат "Българските социалдемократи", "Евролевицата" и ПП "Европейска сигурност". Политическото обединение е изградено около бившия вицепремиер и бос на ЦСКА Александър Томов-Лупи. Водач за 2 МИР е Николай Росенов Колев, а втори Мария Тодорова Янкова.

 

Председателят на РИК Бургас адв.Михаил Хаджиянев е потвърдил информацията: "Да, имаме подадена листа с този кандидат депутат. Към момента документите са обработени и в 18 часа ще се вземе решение за регистриране, заедно с другите партии, които подадоха документи вчера и днес".

 

Маринела Арабаджиева е второто изненадващо име сред кандидат-депутатите от Бургас. Номиниран от ПП "Бригада" е и обвиненият за участие в организирана престъпна група за продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари, както и за укриване на данъци за над 1 млн. лева Миню Стайков.

 

Маринела Арабаджиева е подсъдима заедно със съпруга си Ветко Арабаджиев по обвинение за участие в организирана престъпна група за данъчни измами и пране на пари. Тя е с най-леката мярка за неотклонение, а делото срещу семейството й върви много бавно в Специализирания наказателен съд.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени