Любен Дилов-син: Ще посрещнем октомври с 40% инфлация

Слави не е подходящ за политик и аз съм му го споделял в частни разговори, добави той

Любен Дилов-син
Любен Дилов-син Източник: Zonanews

Ще посрещнем октомври с 40% инфлация. Ще се съберат гласове да падне правителството, но няма събрано мнозинство. Пазаруването на депутати върви със страшна сила. Премиерът Петков директно обеща места в листите на напусналите ИТН. Партията на Слави няма никакъв шанс за новия парламент. Това е най-некадърното управление в България за последните 30 години във всяка една област.

 

Това заяви в предаването "На фокус" депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син. По думите му ДБ също имат вина за ситуацията. "Христо Иванов направи комисия за конституционални промени без членове на опозицията. Така тя бе мъртвородена", смята той и допълни, че свалянето на председателя на НС не е оценка за личните му качества, а за лошия парламент.

 

"Искрено се надявам това правителство да не оцелее и то ще падне, защото е вредно. Няма ново мнозинство в НС. Рядко има мафия в парламента, защото това е законодателна власт. Тук думата не е уместна, по-скоро е шаблон. Може да има лобистки практики. Виждаме пълзящ преврат, организиран от самите управляващи, от покъртителната им некадърност и неспособност да правят каквото и да е", посочи той и допълни, че президентът е изкарала ПП на политическата сцена.

 

"Вярвам, че Слави има добри намерения. Опитът на Кирил Петков да го "зашие" към казуса с "Капитан Андреево" е жалък. Но Слави не е подходящ за политик и аз съм му го споделял в частни разговори. Защото политикът трябва да е гъвкав. Ако се мотивира добре може да получи добър тласък на следващите избори. Нека от ИТН разкажат своята версия, защото сега чуваме само тази на Кирил и Асен ", сподели Дилов. 

 

По темата за РСМ той каза, че ГЕРБ са били убедили съседската страна да се съгласи с много от условията, но след това е била загубена година и половина. "Говоренето на две и повече писти на Петков доведе до хаоса в момента. Мисля, че френското предложение ще пропадне, но ще има отрезвяване", коментира той.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени