Любимият прокурор на БКП-Разград Атанас Атанасов: "Демократична България" има готовност да ѝ бъде връчен мандат

Министрите да напуснат НС, иначе рискуваме конституционна криза, каза още Атанасов

Атанас Атанасов
Атанас Атанасов

"В момента се борят две тенденции - кабинет без ГЕРБ или нови избори. Има рискове за държавата и при единия, и при другия вариант. Утре сме свикали заседание, за да обсъдим тези въпроси... В политиката има базови принцип, един от тях е, че подкрепата в политиката се търси, не се носи на тепсия". Това каза пред БНР някогашният любим прокурор на Градския и Областния комитети на БКП - Разград Атанас Атанасов, съпредседател заедно с наследника на коминтерновски функционери Христо Бойкикев на "Демократична България". Нека припомним, че в Zonanews.bg за първи път бяха публикувани документи от ДА-Разград за дейността на Атанасов като районен прокурор по време на т.н. "Възродителен процес" през 1989 г. 

Той посочи, че "Демократична България" има готовност да ѝ бъде връчен мандат. "Въпрос на добра политическа воля е да се концентрира обществената подкрепа, която имат партиите на протеста, за да се получи мнозинство в парламента и съставяне на правителство... Основният въпрос, който трябва да бъде решен, е - ще се състави ли правителство, или ще се отиде на нови избори". 

 

В предаването "Неделя 150" Атанасов допълни: 

"Има и един технически въпрос за решаване - цялото правителство на Борисов без един министър са избрани за народни представители, а според Конституцията това е несъвместимо. Съществува риск при гласуване в Народното събрание решенията да бъдат атакувани пред Конституционния съд. Министрите трябва да напуснат Народното събрание, рискуваме да влезем в конституционна криза". 

 

Според Атанасов е важно управлението на парите на гражданите, което е задължение на парламента, а не на премиера, както досега. "Искаме да се изясни финансовото състояние на държавата. Важен проблем за решаване е здравната криза. Това са важни въпроси, които искат бързи решения". 

Още от "Политика"

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени