Любимият прокурор на ГК на БКП-Разград хитрее - не хвърля оставка, а свиква Национално събрание на ДСБ

Председателят на ДСБ Атанас Атанасов се измъква с апаратни и уставни трикове

Атанас Атанасов
Атанас Атанасов Източник: NOVA

Някогашният любим прокурор на Градския и Областните комитети на БКП-Разград и председател на ДСБ Атанас Атанасов демонстрира трикове, с които съперничи на Нинова. Докато коминтерновският наследник Христо Иванов-Бойкикев подаде оставка, която обяви по време на живо включване във фесбук, бившият прокурор по време на т.н. "възродителен процес" се измъква с апаратни и уставни трикове - свиква Национално събрание на ДСБ, за да се избира нов председател и ново ръководство поради изтичане на мандата на сегашния председател и сегашното ръководство. Нито дума за оставка!

Ето какво написа Атанасов в профила си във фейсбук:

"Сърдечно благодаря на хората, дали своя глас за Демократична България,  на кандидатите ни в листите, на доброволците и на всички активисти за всеотдайната и безкористна работа. Въпреки положените усилия резултата ни на тези избори е слаб, за което поемам личната си отговорност.


На основание чл 21, ал. 1 от Устава на ДСБ, след съгласуване с Националното ръководство на партията и провеждане на отчетно-изборна кампания в структурите, ще свикам Национално събрание на ДСБ за избор на Председател и Национално ръководство. 


В трудни моменти като този е необходимо да се прояви устойчивост и национална отговорност. Заедно с другите лидери на Демократична България сме длъжни и ще защитим интересите на избирателите на обединението, което единствено е способно ефективно да отстоява каузите, които изповядваме. То трябва да бъде запазено и развито. Изказвам искрена благодарност на колегите от Председателския съвет на Демократична България за съвместната ни работа. За мен е чест да сме от един отбор!".




 

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени