Любомир Каримански: Дончева е отровен бурен, който задушава всяко посадено дърво

Как да вярваме на човек, който 30 години не е допринесъл за нищо в политиката, добави той

Любомир Каримански
Любомир Каримански Източник: bTV

Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV депутатът от "Има такъв народ" Любомир Каримански. В същото предаване на 3 септември Дончева каза, че високите етажи на българското общество са ветровити и в него издържат високите дървета.

 

На въпрос какво дърво точно са засадили от "Има такъв народ" Каримански отговори: "Нашето дърво беше това да покажем, че имаме характер да устоим актуализацията на бюджета и това е достойно за уважение. Няма как да кажа, че ГЕРБ участваха, защото излязоха от Бюджетна комисия на първо и второ четене. Всеки един, който е участвал, ще каже едно и също. Аз получих само благодарствени писма как сме се справили с тази актуализация".

 

"Искам да разоблича и една лъжа на Корнелия Нинова. Тя каза, че едва ли не на 3 септември сме започнали да работим по актуализацията, но сме започнали на 24 август. Най-малкото там има членове на БСП. Председателят на парламента ми позволи да споделя, че Нинова е била в кабинета на Митева и е настоявала, че ще върне мандата, ако се направят заседания за малките бюджети. Цялото това заставяне и целия тоя натиск и молби... Това е жестока интригантска система на старите партии. Младите не могат да се припознаят в тези хора", добави той.

 

Преди депутата от партията на Трифонов гост на Цветанка Ризова бе самата Татяна Дончева, която определи позицията на ИТН в 46-тия парламент като "откровено малоумна". "Какво правеше Татяна Дончева в студиото на 7/8 преди година, щом е знаела, че Слави си взаимодействал с политическото задкулисие? Това е двоен морал", добави Каримански.

 

"Чуйте интервютата. Тя каза, че знае много ясно, че той от години си взаимодейства с политическото задкулисие. Тогава какво прави в студиото му? Силно притеснително е, че тя излъга целия народ, че финансовия министър не е участвал в изготвянето на бюджет.

Това е чиста лъжа. Асен Василев участва, съвместно с Бюджетна комисия. Как да вярваме на човек, който 30 години не е допринесъл за нищо в политиката? Какво е правила тя на оная командировка във Виена? Ние не чухме някаква реч от Виена", допълни той.

 

"В ИТН никога не сме мислили за кандидатурата на нов шеф на БНБ и никога не ми е предлагано да заемам този пост. Трудно можем да се борим срещу световната инфланция с парламентарни средства", коментира още Каримански. 

Още от "Политика"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Делян Пеевски: Отказах на Христо Иванов делкането, седя в скута ми, пи мазно турско кафе, иска Андрей Янкулов за главен

Изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят в момента проекта на "Уестингхаус" за ядрена централа заради Свилен Спасов, агента на Държавна сигурност

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени