Лютви Местан отстъпи лидерството в ДОСТ на Танер Алимолла

Конференцията избра нов 25 членен състав на Националния съвет на партия ДОСТ и 7 членове на Изпълнителния съвет

Танер Алимолла
Танер Алимолла Източник: 24rodopi.com

Доскорошният лидер на Младежката организация на ДОСТ Танер Алимолла е новият председател на партията. Това стана по предложение на Лютви Местан на Първата редовна отчетно-изборна конференция на ПП ДОСТ, която се проведе днес – 5 юни, в Пловдив.
"През 2016 година ние създадохме партия ДОСТ в името на младите хора. Дошло е време те да поемат кормилото на своята партия. Убеден съм, че решението да изберем Танер Алимолла за нов председател, е стратегически вярно, защото то ще отвори нови възможности за развитието на партията", коментира Местан.

 

"Така също ще се създадат предпоставки за далеч по-активен и резултативен диалог с останалите демократични партии. Ние, по-възрастните учредители на партията, оставаме в готовност да предоставим своя опит, но само ако това бъде поискано от новото ръководство. 24 часа сме на разположение. Новото ръководство и новият председател са свободни да определят стратегическата линия на партията в съответствие с основните принципи заложени в Устава. Точно затова се противопоставям на предложението за уреждане на някакъв статут за първия председател на партия ДОСТ, защото не страдам от маниакални комплекси за почетност. Освен това почетността е въпрос на вътрешно усещане на членовете и симпатизантите, което или го има или го няма, и не се нуждае от формален статут", мотовира предложението си Лютви Местан.

 

Конференцията избра нов 25 членен състав на Националния съвет на партия ДОСТ и 7 членове на Изпълнителния съвет, сред които 4-ма зам.-председатели. Съгласно промените в Устава Националният съвет може да бъде допълнен до 51 членове с избраните областни председатели на партията, които стават по право членове на Националния орган. След бурни разисквания Националната конференция излезе с призив членовете и симпатизантите на партията на предстоящите парламентарни избори да подкрепят по съвест партиите на промяната, които не проповядват национализъм и са превърнали в своя кауза демонтирането на корупционно-националистическото статукво. Новият лидер на ДОСТ е от Асеновград.

Източник: 24rodopi.com

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Калин Стоянов: Лицето Тенчо Тенев е бил редовен гост на вечеринките на Рашков. Там е получавал инструкции срещу мен

Питам се, дали ако се бях поддал на натиск и го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, както настояваха други високопоставени хора, сега щеше ли толкова откровено да внушава неистини по мой адрес, заявява вътрешният министър

Последни новини

Най-четени