Македонският премиер опроверга Кирил Петков: Нямаме договор с България, среща на 22 май няма да има

В петък по време на парламентарния контрол премиерът Кирил Петков обяви, че на 22 май ще има междуправителствена среща в Скопие

Кирил Петков и Димитър Ковачевски
Кирил Петков и Димитър Ковачевски Източник: МС

На 22 май няма да има съвместно правителствено заседание с България, защото няма условия за това. В момента Министерствата на външните работи разменят идеи, но няма съгласувано общо решение, което да послужи като основна за двустранен договор. Това заяви македонският премиер Димитър Ковачевски, цитиран от БГНЕС.

 

В петък по време на парламентарния контрол премиерът Кирил Петков обяви, че на 22 май ще има междуправителствена среща в Скопие. Той заяви, че на тази среща няма да бъде подписвано "нищо конкретно".

 

Според Ковачевски "решение с България може да има само, ако то е основано на европейските ценности, на принципите за запазване на достойнството на двете държави, взаимното уважение между политиците, институциите и гражданите".

 

"Докато няма подобно решение, базирано на тези ценности, няма да има решение. На този етап, както и през изминалия период, Министерствата на външните работи разменят идеи, но няма постигнато общо решение, което да бъде основа за междудържавен договор и което да бъде споделено с институциите в двете държави", подчерта македонският премиер по време на визитата си в Прилеп.

 

Той уточни, че на 24 май "ще води македонска делегация в Рим, с македонски министри и ректора на Университета "Св.св. Кирил и Методий" в Скопие.

Още от "Политика"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Делян Пеевски: Отказах на Христо Иванов делкането, седя в скута ми, пи мазно турско кафе, иска Андрей Янкулов за главен

Изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят в момента проекта на "Уестингхаус" за ядрена централа заради Свилен Спасов, агента на Държавна сигурност

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени