Манфред Вебер: В такива несигурни времена ние трябва да се обърнем към сигурен и стабилен партньор, какъвто е Бойко Борисов и ГЕРБ

Бойко Борисов и ГЕРБ направиха много категоричен и ясен избор - те са на страната на мира, направиха ясен и категоричен избор срещу руската агресия

Бойко Борисов и Манфред Вебер
Бойко Борисов и Манфред Вебер Източник: Zonanews

"Скъпи Бойко, Мария, Андрей!". Така се обърна президентът на ЕНП Манфред Вебер към колегите си по време на своето изказване на форума на ГЕРБ в НДК. И добави: "Изключително се радвам, че съм тук, за да ви предадем посланието, че в ЕС имаме нужда от вас и сме ваши партньори и приятели".

 

Манфред Вебер
Манфред Вебер Източник: Zonanews

"България и ние стоим пред едно историческо решение в момента - изборите, които ще се проведат ще се проведат в рецесия, инфлация, войната в Украйна. Молбата ми към всички български граждани е: Моля Ви, идете и гласувайте", призова президентът на най-голямата партия в Европейския парламент - Европейската народна партия. 

 

Манфред Вебер
Манфред Вебер Източник: Zonanews

"В такива несигурни времена е изключително важно кой ще поеме отговорността и в такъв случай ние трябва да се обърнем към сигурен партньор, какъвто е Бойко Борисов и ГЕРБ. Защото неговата партия донесе стабилност, трябва да се уповаваме на опита, трябва да се обърнем към един уважаван партньор, който може да носи отговорност и знае как да носи отговорност. По време на моите разговори с г-н Борисов съм се убедил, че той знае как да се справи и с финансови, и с икономически кризи. Така че, когато сега ни предстои такъв избор, е добре да се уповаваме на опита и сигурността", подчерта той. 

 

"Няма място за съмнение и колебание. Въпросът е дали ще подкрепим украинците в борбата им за свобода и демокрация, или ще подкрепим руския империализъм. Трябва да се противопоставим на руския империализъм и колониализъм, който се противопоставя на мирното съжителство между приятели. Тук няма място за съмнение и колебание. Бойко Борисов и ГЕРБ направиха много категоричен и ясен избор - те са на страната на мира, направиха ясен и категоричен избор срещу руската агресия. Гари Каспаров го каза - те са на страната на демокрацията", отбеляза Манфред Вебер.

 

Манфред Вебер
Манфред Вебер Източник: Zonanews

"Предстои ни тежка зима, която трябва да стане зимата на солидарността, за да преминем заедно през нея. Ние трябва да направим всичко възможно да овладеем цените на газа и енергията, за да може тези средства да отидат при гражданите. Ние имаме нужда от солидарност. Ние имаме нужда от солидарност по отношение на газа, затова много се радвам, че е въпрос на дни да потече газ от интерконектора и искам да благодаря на г-н Борисов, защото това беше постижение на неговото правителство.  Другото, от което България има нужда, е тя да започне отново да се възползва от европейските средства. Да, тя има нужда от тях и затова има нужда от едно опитно и стабилно правителство. България има нужда от ГЕРБ", категоричен бе шефът на ЕНП.  

 

"Правителството на ГЕРБ може да доведе влизането на България в Шенгенското пространство и тогава ще имаме стабилна граница, каквато беше по времето на Борисов. Трябва да водим и диалог за бъдещето на ЕС. За перспективите на РСМ и Западните Балкани. И тук отново трябва да благодарим за направеното от Бойко Борисов. Дори Германия сама не може да се справи с предезвикателствата на бъдещето, само заедно можем да работим. Затова ни трябва силна обща отбранителна политика. Скъпи приятели, България е важна държава и всеки глас има значение. Няма време за дребни политически борби. България трябва да е силна в обединена Европа. Желая ви много сила. Бойко, Европа има нужда от вас!", завърши обръщението си Манфред Вебер.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК предложи на президента Румен Радев да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково

На 8 април ВАС остави в сила решението на Административен съд – Хасково, с което обяви за недействителен избора на общинските съветници в община Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени