Маноил Манев: Нямаме притеснения от ревизия, каквото повикало - такова се обадило

Според Маноил Манев новоизбраният председател на 45-тото Народно събрание няма опита на Караянчева

Мануил Манев
Мануил Манев Източник: bTV

"Не се притеснявам от ревизия на кабинета. Напротив, ще направим ревизия. Продължава да се изключва, че като се прави ревизия с парламентарна комисия, вътре ще има някой, който не участва. Няма такова нещо. Парламентарната комисия се съставя от всички парламентарно представени партии. Тази комисия ще направи ревизия. С удоволствие ще направим ревизия на много неща, които са се случвали", заяви депутатът Маноил Манев в"Тази сутрин". Планът за възстановяване и развитие ще бъде внесен в парламента, премиерът се е разпоредил за това, "но защо се стигна до това разпореждане, нали всичко създадено от ГЕРБ е лошо", каза Манев.

 

По неговите думи ГЕРБ не се чувства в изолация заради "някакво антиГЕРБ мнозинство на забравени лица". Партията има ангажимент към хората, които са ги подкрепили и "не може да бъде срещу българския народ", а останалото "са математически изчисления между партийни централи". Според депутата от ГЕРБ изборът на Ива Митева за председател на Народното събрание е нарушение на "парламентарните принципи и традиции", според които начело на парламента трябва да е представител на партията с най-много народни представители. Това нарушение е направено от партиите, които "искат да възстановят парламентаризма".

 

Манев смята, че отсъствието на Бойко Борисов от първото заседание на парламента е било разбираемо предвид "уличния език" в пленарната зала: "И аз бих си спестил тази гнус". Според Манев е било категорично недопустимо отношението към бившия председател на 44-тото Народно събрание Цвета Караянчева, която и сега беше номинирана за поста от ГЕРБ. Депутатът обаче отказа да назове името на колегата от друга партия, обидил Караянчева. Вчера при обявяване на номинацията й имаше подигравки, а председателят на ПГ на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов коментира пренебрежително за "тази кърджалийска представителка". 

Според Маноил Манев новоизбраният председател на 45-тото Народно събрание няма опита на Караянчева. "Единият е администратор, другият има зад гърба си години в парламента на различни позиции", каза той. Маноил Манев бе категоричен, че ИТН са подвели избирателите си за мажоритарния вот.  "Те им обещаваха мажоритарен вот през цялото си съществуване, и вчера се отказа от него", коментира той.

 

"Визиите на Борисов за реформи в ГЕРБ ще бъдат представени на най-висшия форум на партията", каза депутатът.

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени