Маноил Манев: Рашков призна днес, че той и МВР са направили Народното събрание да има този състав

Маноил Манев смята, че Бойко Рашков е изпълнявал поръчка на този, който го е назначил, преди и по време на изборит

Маноил Манев
Маноил Манев Източник: NOVA NEWS
"Никакви отговори не получихме от министър Рашков. Ние искахме да чуем обещаните конкретни факти данни, имена. Дори предложихме закрито заседание. Не беше прието, защото министърът не искаше да отговаря. А той не иска да отговаря, защото има отговори на официалните институции - на Бюрото за контрол на СРС-та, на прокуратурата и съда, че незаконни подслушвания няма". Това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Маноил Манев, депутат от ПГ ГЕРБ-СДС.
 
"Данните за подслушване могат да се чуят в пленарната зала, не само в комисиите, пленарната зала е Народното събрание и няма по-висш орган от него. Всички комисии не са толкова важни. Всичко това е оправдание - да скриеш, че всъщност си правил предизборна кампания", добави Манев.
 
Според него министър Рашков е казал и интересни неща, след като е напуснал пленарната зала. "Дали под въздействието на определени вещества, но той каза някои интересни неща. Много лъжи, но и много интересни неща. В своята пресконференция Рашков каза едно много важно изречение: "Ние, той визираше МВР и исебе си, направихме  това Народно събрание, в този му вид, т.е. господин минстърът и МВР са направили състава на това НС да е такъв", коментира Манев.
 
Депутатът увери, че вътрешният министър често ще посещава парламента, за да бъде изслушван. Маноил Манев смята, че Бойко Рашков е изпълнявал поръчка на този, който го е назначил, преди и по време на изборите. 
 
Относно натиска на бежанците, народният представител от ГЕРБ каза, че лагерите са запълнени, а по границите се засилва напрежението, а за това е виновно министерството на Рашков, което е оголило границите и е изпратило хората по време на изборите с маски и оръжия във ватрешността на страната. Маноил Манев е убеден, че е нужно разкриване на нови центрове за настаняване на бежанци.

Още от "Политика"

МС: България не признава резултатите от изборите, проведени в незаконно окупираните територии на Украйна

Провеждането на т. нар. президентски избори и в незаконно окупираните територии на Украйна е още едно доказателство за грубо нарушение на международното право

Прочетете повече прочетете повече

Социолог: ГЕРБ-СДС може да си позволи да играе на ръба на скалата

Защо започнаха преговорите от дамския екип? Ако си спомняте, през 2014 г. Борисов имаше същата стратегия при разговорите с Реформаторския блок. Той показа, че търси консунсус и конструктивност, добави Димитър Ганев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени