Маноил Манев: Службите се използват от политици за създаване на недоверие и интриги

Службите на България задържаха живи шпиони, а политици обясняват как службите не работели, коментира Манев

Маноил Манев
Маноил Манев Източник: БНТ

Службите не се използват за саморазправа с политически противници. Виждате, че службите се използват от политици за създаване на недоверие и интриги, напрежение, за печелене на ефирно време, но със сигурност службите през последните 20 години бяха изградени и законови и всякакви други контролни системи, които да не позволяват службите да бъдат използвани в такъв порядък. Това заяви в "Денят започва" по БНТ Маноил Манев от ГЕРБ.

 

"Службите подслушват само със законово установените правила. За да започне да се извършва СРС-то, трябва да има разрешение от съдията, преди това службите не могат да подслушват. Службите на България задържаха живи шпиони, задържайки шпиони - това е тяхната работа и това се случва на базата на събираната информация и законовите мерки. Докато политици обясняват как службите не работят, няма как хората да се чувстват по-спокойни или да вярват в работата. Когато унищожаваш системата, МВР, ДАНС, и обясняваш, че те не работят, политиците разрушават този авторитет, когато разрушиш доверието няма как да вярваш, че тази служба работи", коментира още Манев.

 

На въпроса кой записваше премиера, той отговори че трябва да се разследва, да се докаже. Според него това за някои хора е по-важно, отколкото, че си заловил "шест човека-офицери да работят активно умишлено срещу интересите на българската държавата". Маноил Манев повдигна въпроса дали на тези шефове на служби, наши партньорски служби са им дали информация, че ще има разправа с тях, затова че са хванали руските шпиони? Той апелира да се отговори на този въпрос.

 

"Задаването на въпроси кой е излязъл в отпуска, че като е излязъл в отпуска да не би да няма заместници? Разчитането е според това колко ти е угодно като политик да го представиш. Упражняват се политиците, търсейки оправдание да уволняват хора на които лично са решили, че ще уволняват, това е истината. Както виждате е много лесно", заяви Маноил Манев.

Маноил Манев коментира и предстоящите избори. Той уточни, че ГЕРБ работи за изборите, листите са готови и че скоро българските граждани ще ги видят. 

 

"Изпълнителната комисия на партията ще представи листите и там всички ще бъдат подредени. Дай Боже тия избори да минат добре, защото с това, което се случва в момента, да се занимава правителството с всякакви други лични назначения и уволнения, а не с правенето на избори, осигуряване на охраната на машини в чужбина. Да се справим, за да имаме наистина честни и успешни избори. ГЕРБ може да управлява. Резултатите от изборите ще покажат какво искат българските граждани. Изнасянето срещу ГЕРБ на общи приказки и изчегъртването на това, което е направило ГЕРБ играе лоши шегички на хора които няма какво да предложат, а са се концентрирали единствено и само в унищожаване и разрушаване. Тези хора трябва да се сетят, че България се нуждае от политики и справедливост, но тази справедливост да минава през съда, а не през телевизионните студиа. Нека който говори да говори отговорно", подчерта Манев.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени