Маноил Манев: Вината за трагедията на границата е на Бойко Рашков

МО и МВР са си прехвърляли задължения, добави той

Маноил Манев
Маноил Манев Източник: Zonanews

Искаме оставките на главния секретар на МВР и министърът на вътрешните работи, защото се захванаха да продължават политиката на бившия министър на вътрешните работи, да се занимават с кадруване, а не да се грижат за полицаите и това те да си вършат работата. Това, което преля чашата във връзка с трагичния инцидент на границата, бе, че те започнаха да търсят виновни. Това каза заместник-председателят на вътрешната комисия в НС и народен представител от ГЕРБ-СДС Маноил Манев в ефира на bTV.


"Вината за случилото се е на г-н Рашков. От трибуната ние предупреждавахме, че не трябва поддръжката на оградата да отива към МВР, защото те нямат капацитет за това. Няма една стотинка, похарчена за оградата на границата", разкри той.

От думите му стана ясно, че средствата, предназначени за поддръжка на оградата по границата са били пренасочени за ремонти на Кугари и дронове, МО и МВР са си правили прехвърляния на задължения и ангажименти. Затова казвам, че г-н Рашков е виновен, разясни Манев.


Обявеното (от служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, бел. ред.), че граничният полицай е застрелян в главата и затова нямало проблем, че е без бронежилетка е кощунство. Това заслужава оставки, смята зам.-председателят на вътрешната комисия в НС.

 

"Когато си обезглавил оперативното ръководство на терен, за да си направиш политически назначения или да си отмъстиш, как да има доверие към състава. Важно е да си имаш доверие на оборудването, с което си снабден и да имаш увереност, че си добре обучен и че с партньора си сте провели поне един съвместен патрул", обясни той.

 

"Ние искаме оставка за поемане на вината за това, че не събраха достойнство и смелост да посочат истинските проблеми, да ги изведат пред скоби и да работят по отстраняването им, а не с оправдателен тон да обясняват, че някой друг е виновен", каза още Мануил Манев.

 

Депутатът от ГЕРБ-СДС коментира и темата за съставяне на правителство. "Търсим формулата за управление, мандатът е без значение. Появиха се много лъжливи субекти в партиите. Нужни са писмени ангажименти за приоритетите на временно правителство. Тази формула е формулата на българските граждани. Хората искат правителство, което да преведе България през кризите и през зимата. Нищо не отпада и нищо не е факт, докато не седнат политическите сили и да материализират обещанията си към своите избиратели, които искат правителство", обясни Манев.

 

"Избирателите на ГЕРБ си дават ясна сметка и никога не са били лъгани. Ние говорим с тях. Изключването на партии и слагането на червени линии не е формулата за правителство. Парламентът работи с големи и ясни мнозинства – това е формулата", каза още той.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени