Манол Пейков, ПП-ДБ: Резултатът ни не е добър, очаквам кабинет, който да не е политически

Манол Пейков е кандидатът за депутат, който получи най-много преференции в 16 МИР-Пловдив - 5075, с което пренарежда листата на ПП-ДБ в града под тепетата

Манол Пейков
Манол Пейков Източник: Марица

Резултатът на коалицията ПП-ДБ не е добър, защото беше важно да влезем в 49-ия парламент като първа политическа сила. Това заяви пред БНТ издателят и граждански активист Манол Пейков, който става народен представител благодарение на хилядите преференции, които събра в Пловдив.

 

Пейков посочи, че се надява този път да има по-дълго работещ парламент, стабилно правителство и работещи парламентарни комисии.

 

"В Пловдив резултатите са добри, както и в София, и в Русе печелим. Печелим повечето мандати извън страната, като изключим, разбира се, Турция. За жалост общият ни национален вот не достатъчно висок. Може дълго да дискутираме причините, всички се досещаме какви могат да бъдат те, но аз не го отчитам като добър резултат, защото беше важно да влезем като първа политическа сила", каза той.

 

Манол Пейков е кандидатът за депутат, който получи най-много преференции в 16 МИР-Пловдив - 5075, с което пренарежда листата на ПП-ДБ в града под тепетата.

 

Освен с издателската си дейност, той е популярен и с благотворителните каузи, които организира - в помощ на пострадалите от войната в Украйна и от земетресенията в Турция и Сирия.

 

През последните седмици той организира и дарителска кампания за спасяване на родната къща на Димитър Талев в Прилеп. Собствениците ѝ предлагат да я продадат на българската държава, но към момента ответни действия няма.

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени