Манолев: Нямам обяснение защо САЩ ме споменават в този списък

Бившият зам.-министър на икономиката подаде оставка през 2019 г., след като Върховната касационна прокуратура започна проверка за злоупотреба с европейски средства

Александър Манолев
Александър Манолев Източник: МС

САЩ уличи в "сериозна корупция" и бившият зам.-министър на икономиката в кабинета "Борисов 3" - Александър Манолев. В официално изявление говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс публично оповести имената на бившите български длъжностни лица, които са замесени в корупционни схеми.

 

Това са Александър Манолев, Петър Харалампиев, Красимир Томов и Делян Славчев Пеевски, както и Илко Желязков във връзка с участието им в сериозна корупция. Това огласяване прави недопустимо влизането в Съединените щати на Манолев, Харалампиев, Томов, Желязков и Пеевски, както и на най-близките членове на техните семейства.

 

В позиция до медиите Манолев заяви: "Нямам никакво обяснение за включването на името ми към този списък. Повече от 2 г. нямам нищо общо и с българската политика. Като заместник-министър на икономиката аз не съм имал никакви правомощия да взимам каквито и да е решения, свързани материалния интерес на държавата. Дори водените дела срещу мен са в лично качество за обстоятелства, които са се случили, преди да заемам публичен пост", каза той.

 

Бившият зам.-министър на икономиката подаде оставка през 2019 г., след като Върховната касационна прокуратура започна проверка за злоупотреба с европейски средства. На брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че като грешка отчита само Александър Манолев, защото с неговия подпис е назначен за зам.-министър на икономиката. Борисов подчерта, че не е взимал нито една стотинка от Васил Божков, а отношенията му с Делян Пеевски били само политически.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени