Мария Габриел е на посещение в Йордания

Мария Габриел ще бъде на аудиенция при краля на Йордания Абдула II, с когото ще обсъди темата за българското домакинство на международна среща в рамките на "процеса Акаба"

Мария Габриел
Мария Габриел Източник: Пресцентър на НС

Вицепремиерът Мария Габриел е на официално посещение в Йордания по покана на колегата си Айман Ал-Сафади. Двамата ще обсъдят възможностите за разширяване на сътрудничеството между София и Аман в областта на икономиката, търговията и енергетиката.

 

Йордания е важен търговски партньор на България в региона на Близкия изток. Разширяването на икономическите връзки и възможностите за задълбочаване на партньорството между София и Аман в областта на иновациите и туризма, ще бъдат във фокуса на разговорите на вицепремиера Мария Габриел в столицата на Йордания. Инвестициите на Хашемитското кралство у нас са в сферата на услугите, търговията и недвижимите имоти. Има интерес от инвестиции и в туризма.

 

Важно за България е сътрудничеството с Йордания в областта на сигурността и борбата с тероризма. Страната ни е готова да бъде домакин тази година на среща на върха в рамките на "Процеса Акаба". Крал Абдула II поставя началото на тази инициатива преди девет години. Целта ѝ е регионално и международно сътрудничество в борбата с тероризма, екстремистките идеологии и радикализма.

 

Мария Габриел ще бъде на аудиенция при краля на Йордания Абдула II, с когото ще обсъди темата за българското домакинство на международна среща в рамките на "процеса Акаба". 

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени