Мария Габриел е на посещение в Йордания

Мария Габриел ще бъде на аудиенция при краля на Йордания Абдула II, с когото ще обсъди темата за българското домакинство на международна среща в рамките на "процеса Акаба"

Мария Габриел
Мария Габриел Източник: Пресцентър на НС

Вицепремиерът Мария Габриел е на официално посещение в Йордания по покана на колегата си Айман Ал-Сафади. Двамата ще обсъдят възможностите за разширяване на сътрудничеството между София и Аман в областта на икономиката, търговията и енергетиката.

 

Йордания е важен търговски партньор на България в региона на Близкия изток. Разширяването на икономическите връзки и възможностите за задълбочаване на партньорството между София и Аман в областта на иновациите и туризма, ще бъдат във фокуса на разговорите на вицепремиера Мария Габриел в столицата на Йордания. Инвестициите на Хашемитското кралство у нас са в сферата на услугите, търговията и недвижимите имоти. Има интерес от инвестиции и в туризма.

 

Важно за България е сътрудничеството с Йордания в областта на сигурността и борбата с тероризма. Страната ни е готова да бъде домакин тази година на среща на върха в рамките на "Процеса Акаба". Крал Абдула II поставя началото на тази инициатива преди девет години. Целта ѝ е регионално и международно сътрудничество в борбата с тероризма, екстремистките идеологии и радикализма.

 

Мария Габриел ще бъде на аудиенция при краля на Йордания Абдула II, с когото ще обсъди темата за българското домакинство на международна среща в рамките на "процеса Акаба". 

Още от "Политика"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени