Мария Габриел: Оттеглям кандидатурата си за премиер. ГЕРБ няма да участва в преговори за втори мандат (НА ЖИВО)

Това, което ясно казваме днес е: "Всичко свърши", добави Деница Сачева

Мария Габриел
Мария Габриел Източник: Скрийншот видео кадър

Оттеглям кандидатурата си за премиер. ГЕРБ няма да участва в преговори за втори мандат, заяви номинираната за премиер Мария Габриел на извънреден брифинг на преговорния екип на партията. Без ГЕРБ няма стабилно управление. Но когато направихме отстъпка, последваха нови искания, разказа тя какво е счупило поредния кръг от преговорите с ПП - ДБ.

 

Преговорният екип обяви, че ГЕРБ няма да участва в преговорите за втория мандат. "В името на това да има правителство, разговори бяха водени. Не съм имала разговори с Асен Василев", добави Габриел. "Много ясно казах: Ние казваме "Не" на нови и нови условия", подчерта Мария Габриел. 

 

"Тя защити достойно парламентарната група, направи всичко възможно да има правителство, но повече няма да допуснем да бъдет натискани. Липсата на принципи взриви преговорите", подчерта Деница Сачева.

 

"Позицията на г-жа Габриел е и позицията на Изпълнителната комисия и на ПГ на ГЕРБ-СДС. Не искаме да се злоупотребява с българските граждани, които искат да се решават техните проблеми. Това, което ясно казваме днес е: "Всичко свърши. Няма повече да допуснем да бъдем натискани и притискани", добави Сачева. 

 

Мария Габриел каза, че в понеделник ще внесе писмо за оттегляне на кандидатурата си за кандидат за министър-председател. "Ще има важен дебат за важните неща и ще се отиде на преговори след избори с уважение към другия и ясен ангажимент за начина, по който да се случват нещата", каза Мария Габриел.

"Имаше разговори и през последните три дни, ГЕРБ направи жест и отстъпи", посочи Мария Габриел. "Ние казваме "не" на постоянните нови условия", допълни Габриел.

 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени