Мария Габриел: Предлагам експертен кабинет с мандат 1 година (НА ЖИВО)

Утре е срещата с БСП, с тях имаме най-големи различия, заяви тя

Брифинг на ГЕРБ
Брифинг на ГЕРБ Източник: Скрийншот/Facebook

ГЕРБ и кандидатът за премиер Мария Габриел разкриват на брифинг в централата на партията с кого ще съставят правителство и какъв ще бъде неговият формат. На брифинга присъстват Мария Габриел, Бойко Борисов, Делян Добрев, Десислава Атанасова и Теменужка Петкова. 

 

"Приех номинацията, защото познавам работата на европейските институции и знам, че без работещо правителство няма как да бъдат изпълнени ангажименти и да бъдат реализирани приоритети", заяви кандидатът за министър-председател Мария Габриел. 

 

"За мен приоритетът е България. Утре сутринта ще предложа разговорите да продължат. Това правителство да е експертно, с хоризонт една година и ясни приоритети. Това правителство ще изключва думата коалиция и ще е експертно с ясни и точни приоритети", обяви тя. 

 

Утре е срещата с БСП, с тях имаме най-големи различия. Всички разбрахме, че и при следващи избори резултатите ще са същите, но това ще бъде едно загубено време за България. По време на разговорите стана ясно, че има готовност за подкрепа на конкретни политики, конкретно визирам ПП-ДБ. Затова е важно разговорите да продължат, добави тя.

 

Искам да спделя, че от утре ще поканя да продължат разговорите с ясна цел - експертно правителство, което да доведе до успешни резултати по приоритетите, които споделих. Искрено вярвам, че това е начинът, по който да продължат нещата - с диалог, с уважение на различията, но и безпрекословно, смело да се върви напред. 

 

"Когато Христо Иванов, Румен Радев, Асен Василев, Атанасов искат оставката на Гешев - това не е политически въпрос и не е вмешателство. Когато Мария Габриел поиска, изведнъж почвате да питате има ли вмешателство. Не познавам тези хора, не съм говорил с тях. Питам ви вас - колко пъти попитахте Христо Иванов за това вмешателство", обърна се Борисов към журналистите.

 

"И членовете на ВСС са български граждани. Това са от най-интелигентните хора в България. Те също наблюдават процесите и гледат кое спира реформите и процесите. Не ги познавам тези хора, нито съм говорил с тях, нито съм ги чувал, нито сме казвали нещо друго, различно от останалите политически партии", коментира лидерът на ГЕРБ.

 

"Когато Нинова иска оставка, а когато г-жа Габриел произнесе тези слова, е вмешателство. Сигурен съм, че всички партии има и анти, има и симпатизанти. Ние подкрепяхме борбата с олигарсите. Нашата голяма партия има крила, има различно мислещи хора, но това е силата на нашата партия", каза Борисов.


"Знаете ли какво стана в мрежите и в нашите чатове, когато казах, че Асен Василев става за финансов министър. Затова само Мария Габриел говори за правителство. Ние сме тук, за да знаят другите лидери, че може да разчита на 69 депутати", информира Бойко Борисов.


"Утре в разговорите ще чуем тяхното мнение. До този момент освен ПП-ДБ не сме говорили с друга партия. Вложихме всичко, за да се случи с тях. И получихме шикалкавения. Утре в 15 часа трябва да знаем дали има шанс да се направи правителство, или вкарваме в катастрофата България", отсече бившият премиер.

"От ПП получихме подкрепа за политики. Да се произнесат чак във вторник, след като мандатът се връчва в понеделник, ние това го считаме за несериозно", каза лидерът на ГЕРБ.

 

"Не съм доктор на политическите науки. Само веднъж това е казано през 2009 г. - предстоеше защитата ми на дисертационен труд. Тогава съм се съобразила с политическия екип. Така искам да опровергая фалшивите новини, с които съм се борила години и с което съм позната в Европа и целия свят", каза Мария Габриел на журналистически въпрос.

 

 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени