Мария Габриел след посещението в Израел: Има двама заложници с български произход

Една от основните цели на посещението беше да изразим пълната си подкрепа към държавата Израел, добави премиерът Денков

Мария Габриел
Мария Габриел Източник: Zonanews

В Газа има двама заложници с български произход. Това съобщи външният министър Мария Габриел на пресконференция след като двамата с премиера Николай Денков се завърнаха от посещението си в Израел.

 

"Срещнахме се със семейства на заложници и стана ясно, че има двама заложници с български произход. Това е информацията, която можем да споделим до момента, продължаваме в координация с Държавата Израел и със страните, участващи в преговорите да направим така, че да се стигне до освобождаване на заложниците", добави тя. 

 

Външният министър уточни, че в момента, в който има достатъчно информация и тя няма да застрашава освобождаването на пленените, ще бъдат дадени повече подробности.

 

Денков и Габриел в Израел
Денков и Габриел в Израел Източник: Пресцентър на МС

"Една от основните цели на посещението беше да изразим пълната си подкрепа към държавата Израел. Тя има всички права да защити своите граждани от терористични атаки и нападения с ракети. Точно преди 30 дни Израел беше нападнат по един изключително жесток начин. Зверствата са неописуеми. От друга страна не трябва да се позволява да се смесват тетористите от ХАМАС с цивилните палестинци, които също имат своите права", заяви премиерът Николай Денков.

 

"Солидарност, благодарност и координация. Това предадохме на държавата Израел и израелския народ", допълни Мария Габриел.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени