Мария Габриел: Следващият понеделник ще отида при президента с готов състав на кабинет

По въпроса дали би подкрепила правителство с втория мандат, тя заяви: "Не виждам политическата логика в едно такова решение"

Мария Габриел
Мария Габриел Източник: Zonanews

Преговорите за правителство преминават към следващия етап - обсъждане на имена на кандидати за министри. Това обяви в кулоарите на парламента кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

 

Тя се зарече, че следващия понеделник, когато изтича времето й за преговори, ще отиде при президента Румен Радев с готов състав на кабинет. "Оставам отворена за разговори с всички", заяви бившият еврокомисар.

 

След като вчера ПП и ДБ окончателно отказаха да подкрепят номинацията й, Габриел лаконично коментира: "Те казаха своето мнение."

 

И посочи, че с дясната коалиция имат общи приоритети и цели, и затова остава готова да разговаря с тях за конкретни политики. Габриел не се ангажира с мнение за шансовете си кабинетът й да бъде одобрен в пленарната зала, а само напомни, че е направила срещи с ДПС и ИТН.

 

По въпроса дали би подкрепила правителство с втория мандат, който ще отиде при ПП-ДБ, ако първият не успее, Мария Габриел заяви: "Не виждам политическата логика в едно такова решение".

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени