Мария Габриел: Следващият понеделник ще отида при президента с готов състав на кабинет

По въпроса дали би подкрепила правителство с втория мандат, тя заяви: "Не виждам политическата логика в едно такова решение"

Мария Габриел
Мария Габриел Източник: Zonanews

Преговорите за правителство преминават към следващия етап - обсъждане на имена на кандидати за министри. Това обяви в кулоарите на парламента кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

 

Тя се зарече, че следващия понеделник, когато изтича времето й за преговори, ще отиде при президента Румен Радев с готов състав на кабинет. "Оставам отворена за разговори с всички", заяви бившият еврокомисар.

 

След като вчера ПП и ДБ окончателно отказаха да подкрепят номинацията й, Габриел лаконично коментира: "Те казаха своето мнение."

 

И посочи, че с дясната коалиция имат общи приоритети и цели, и затова остава готова да разговаря с тях за конкретни политики. Габриел не се ангажира с мнение за шансовете си кабинетът й да бъде одобрен в пленарната зала, а само напомни, че е направила срещи с ДПС и ИТН.

 

По въпроса дали би подкрепила правителство с втория мандат, който ще отиде при ПП-ДБ, ако първият не успее, Мария Габриел заяви: "Не виждам политическата логика в едно такова решение".

Още от "Политика"

Мария Габриел на аудиенция при Н.В. крал Абдула II, крал на Хашемитско кралство Йордания

Акцент на дискусията бяха подобряването на търговско-икономическото сътрудничество, новите технологии и иновациите, сътрудничеството в сферата на отбраната и др.

Прочетете повече прочетете повече

Ген. Попов за забавената помощ за Украйна: На закрито заседание на Комисията по отбрана да се види кой не си е свършил р

Има вероятност при пристигане на новите F-16 България да няма готова инфраструктура за тях. Ще изпаднем в неловко или тежко положение, предупреди той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени