Мария Габриел взе папката с първия мандат

Освен преговорния екип на ГЕРБ на "Дондуков" 2 пристигнаха и лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков и премиера в оставка Николай Денков

Румен Радев
Румен Радев Източник: Президентска администрация

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС на Мария Габриел. Президентът заяви, че има 7 дни за представяне на състав на Министерски съвет. "Поемам мандата с чувство за отговорност", каза Мария Габриел.

 

Президентът помоли Теменужка Петкова да обяви кандидат за премиер на ГЕРБ. Петкова посочи Мария Габриел за избора на ГЕРБ за кандидат-премиер в качеството ѝ на безспорен политик.

 

След като получи папката с първия мандат, вицепремиерът и външен министър Мария Габриел поиска да говори с президента при закрити врата и медиите бяха помолени да напуснат.

 

Освен преговорния екип на ГЕРБ на "Дондуков" 2 пристигнаха и лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков и премиера в оставка Николай Денков.

 

Проектокабинетът, с който Мария Габриел отиде при Радев, съдържа шест нови министерства за ГЕРБ. Освен досегашните министри, номинирани от партията на Борисов, към тях се присъединяват Деница Сачева, Христо Гаджев, Красимир Вълчев, Ивелина Василева, Жечо Станков и Росен Желязков.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени