Мария Габриел за ветото на Радев: Въпрос на време е Народното събрание да си свърши работата

Тя изтъкна, че отпадналата необходимост на 100-те БТР-и от въоръжението на МВР се е случила по време на служебното правителство

Мария Габриел
Мария Габриел Източник: Zonanews

 Вицепермиерът и министър на външните работи Мария Габриел изрази съжаление за наложеното президентско вето над споразумението за безвъзмездно предоставяне на бронирана бойна техника на Украйна.

 

Тя изтъкна, че отпадналата необходимост на 100-те БТР-и от въоръжението на МВР се е случила по време на служебното правителство.

 

"Решението беше съгласувано с необходимите структури, за да бъде ясна позицията на България. Ако този дебат доведе до това отново да бъдат успокоени гражданите за отпадналата необходимост и отново да заявим солидарност с Украйна, е въпрос на време Народното събрание да си свърши работата. На фона на предишните дебати не очаквам промяна в позицията на Народното събрание", се казва в позицията на Габриел, цитирана от БНТ. 

Още от "Политика"

Делян Добрев и Христо Гаджев със залп срещу Денков и Тагарев

Реакцията им дойде след като  правителственият пресцентър информира, че "министър-председателят Николай Денков и премиерът на Украйна Денис Шмигал почетоха паметта на защитниците на Украйна, загинали във войната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени