Михаил Константинов: Ако не беше международната обстановка, вече да сме отишли на избори

Константинов очаква по въпроса за Северна Македония да бъде извършено национално предателство

Проф. Михаил Константинов
Проф. Михаил Константинов Източник: Zonanews

"Ако не беше международната обстановка, вече да сме отишли на избори. Докато не се реши въпросът с Украйна, правителството ще се задържи", прогнозира проф. Михаил Константинов в "Тази сутрин" по bTV.

 

Според него в коалицията има много големи различния, за да продължи да съществува, но е категоричен, че няма да има избори.

 

По думите му най-голям проблем пред правителството е Северна Македония - "ключов въпрос за България". Констатнинов очаква "там да бъде извършено национално предателство".

 

Що се отнася до коалиционното споразумение за парите за пътищата, Константинов го определи като "малоумно".

 

БСП е загубило 150 000 гласоподаватели от въвеждането на машинния вот и е естествено да иска връщането на хартиените бюлетини, каза Константинов.

 

По думите му машинният вот е виновен за спадане на изборната активност. Има място за партия на Стефан Янев в политическия живот при предсрочни избори и той ще вземе гласове и от дясно и от ляво, прогнозира Константинов.

Още от "Политика"

Владислав Горанов: Вероятно другата пролет пак ще сме на избори. Лошото е, че не виждам много принципни играчи на полит

"От височината на президентството ще е дребнаво, ако Радев тръгне да се саморазправя с тези, които той субсидира със своя авторитет, но и не бива да допуска тяхната сметка да се пише на неговото правителство и да мълчи", казва Горанов

Прочетете повече прочетете повече

Виктория Георгиева: Избирателите не търсят промяна (колкото и да ни се внушава друго), а стабилност

" От общо явяване с ПП интерес имат само ДБ, а ПП имат най-много какво да губят, поради което не им трябва и такъв воденичен камък на шията" - смята Георгиева

Прочетете повече прочетете повече

Руслан Стефанов, главен икономист в Центъра за изследване на демокрацията: Остава впечатление, че е решено да ни върнат

По думите му, в последната половин година "Газпром" ефективно изнудва Европа като непрекъснато намалява доставките на газ, така че да предизвика тези шокови нараствания на цените

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени