Михаил Миков: БСП проявява политическа всеядност и губи все повече идентичност

ГЕРБ връща своето място на най-голямата политическа сила, заяви той

Михаил Миков
Михаил Миков Източник: NOVA NEWS

Обществото е силно фрагментирано. Политическите партии не поставят ясни разграничителни линии, които да дадат на хората да избират. Това поражда тежко недоверие, ниска избирателна активност и като резултат - фрагментация в 45-то НС, по-голяма фрагментация в 46-то и още по-голяма фрагментация в 47-то НС. Това каза бившият председател на БСП Михаил Миков в предаването "Твоят ден" по NOVA.

 

"Очертават се средни и малки формации - не партии и коалиции. Вижте как върви новата формация, която всъщност не е нищо ново. Явяват се двама души, вдигат един лозунг "Продължаваме промяна". Коя промяна всъщност? Има ли започнала промяна?", риторично попита бившият председател на НС.

 

По думите му е имало много слаба законодателна дейност в предишните два парламента, но краткият им живот не е било основание за незаявяване на ясни позиции. Според него личните интриги и разправии прикриват дефицита на онова, което гражданите очакват.

 

"Колкото Петков и Василев имат партия, толкова и Манолова, това е само подмяна. "Продължаваме напред" ще влязат в НС с 20 и няколко депутати, ще бъдат част от възможните парчета за сглобяване на коалиция за упражняване на власт, а това няма да издължи дълго", коментира той.

 

"БСП не е заявила ясните разграничителни лини. Според мен те трябва да бъдат между лявото и дясното. А не в такъв тип политическа всеядност - да се отъркаме във властта на всяка цена. "Не съм чул от т.н. потенциални партньори да приемат част от политиките на БСП", констатира Миков. 

 

Според него завръщането на ГЕРБ като първа политичека сила е резултат от грешно поставени политически задачи в 45-то и 46-то НС, грешно проведена кампания, която е замъглила разликите му лявото и дясното. "При тази ситуация ГЕРБ остана монолитна, ГЕРБ има силно влияние в страната - местна власт, организационни присъствие. Не възможността да се артикулира някаква по-ясна нова политика, която да даде категорична подкрепа от гражданите помага на ГЕРБ и връща тяхното място на най-голямата политическа сила", коментира бившият председател на БСП. 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени