Михаил Миков: БСП ще се представи зле на тези избори и това е трайна тенденция

Мантрите корупция, законност и т.н., върху които някои политици си правят кампаниите - това ни спира за Шенген, убеден е бившият лидер на БСП

БСП ще се представи зле на тези избори и това е трайна тенденция. Партията не говори за победа вече, сега победа не съществува, трайно на 4-5 място и няма самочувствие за победа. Това заяви бившият лидер на БСП Михаил Миков в предаването "Денят започва" по БНТ. 

 

Аз съм извън БСП, но няма как да не отговоря какво печели БСП от войната с президента - нищо! Няма неизбежни войни, преговорите са тези които предотвратяват войните, добави той.

 

Миков коментира и кризата с нелегалните мигранти:
"Ние въведохме двоен стандарт за мигрантите. Обществото по един начин разглежда мигрантите от юг, по друг начин - украинските граждани. И да се замислят политиците как посрещат нашите българи в чужбина, когато ние поставяме тук под едни или други виждания за спиране, за ограничаване, репресивни мерки срещу мигрантите". 

 

България е загиваща демографски страна и тя трябваше да търси всички средства, както Германия, там ученето на немски е задължително, намирането на работа, устройването на семействата на децата, независимо от консерватизма ни, добави той.

 

"Трябва да станем пълноправен член на Шенген, защото там обменът на информация е на висо ниво. Това е среда на доверие, за проучването на мигрантите, движението им, но очевидно едни страни от Европа не разглеждат България като пълноправен партньор", коментира бившият вътрешен министър.

 

Не е достатъчно, че Шолц е казал, че България е изпълнила техническите критерии. Тя тези критерии ги изпълни. Но мантрите корупция, законност и т.н., върху които някои политици си правят кампаниите - това ни спира заради политически критерии, подчерта Михаил Миков.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени