Михаил Миков: БСП стана авторитарна партия и губи доверие, Нинова да поеме отговорност

Страхувам се, че БСП няма да се върне на втората позиция след новите избори, каза още той

Михаил Миков
Михаил Миков Източник: Zonanews

След отказа на "Има такъв народ", очевидно е, че се отива към предсрочни избори. Левицата има прекалено малко народни представители, посочи бившият председател на БСП Михаил Миков. "ГЕРБ доста умело политически се конфигурира в опозиция, за да може да се поизчисти имиджово и да отиде на избори от позицията на опозиция. Другите политически сили не можаха да намерят общите допирни точки за формиране на мнозинство, каза бившият лидер на социалистите", коментира той.

 

"Нарушена е логиката на политическото представителството. В най-бедната страна на ЕС лявото е представено най-слабо. Отговорността е на тези, които са избрани в българския парламент. Отговорността за представителството на лявото в България е на плещите на БСП", заяви още Миков. И добави, че не е изненадан от резултата на БСП на изборите.

 

"Подаването на оставка е поемане на отговорност. Очевидно Нинова не се чувства отговорна за този резултат. БСП се движи по път, с който губи доверие и се превръща в част от статуквото. Загубихме политическа идентичност. Основна линия на ръководството в последните години бяха вътрешнопартийните битки и постоянни обвинения", коментира Михаил Миков.


Той посочи, че Корнелия Нинова обича да манипулира и не посочва имена, а с изключение на Гергов всички в партията са обвинявани общо. Премълчават се имена, защото не могат да бъдат намерени доказателства за обвиненията, смята бившият председател на БСП. "Партията беше превърната в лидерска, в авторитарна. След такъв изборен резултат веднага трябва да бъде свикан Конгресът. В днешния парламент в голяма част е представена десницата - ГЕРБ, "Демократична България", "Има такъв народ", категоричен е Миков.


"Нинова постоянно твърди, че ГЕРБ има своите хора в БСП. Нека да се кажат имена, а не с недомлъвки, защото се лепи етикет на цялата партия. На нови избори резултатът ще бъде горе-долу същият. Не наблюдавам сериозен анализ в БСП на това, което се случва. Страхувам се, че БСП няма да се върне на втората позиция след новите избори", каза още той.

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени