Михаил Миков: БСП загуби когато влезе в управление с тази мафиотска компания

БСП отдавна е загубила облика и желанието си да бъде лява партия, коментира още той

Михаил Миков
Михаил Миков Източник: БСП

"Оцеляването на правителството не може да бъде политическа кауза", заяви бившият председател на БСП Михаил Миков пред NOVA NEWS. Във връзка с казуса Северна Македония, той даде съвет на правителството да си прочете Конституцията, в която е написано за какво отговаря.

 

"То носи отговорност за вътрешната и външната политика. Ако приемем, че темата за Македония е свързана с вътрешната и още повече с външната  политика, то правителството няма как да дерогира своята отговорност на парламента, на президента или на парламентарната комисия", подчерта той.

 

Според него може би темата за Северна Македония и ЕС за известно време трябва да се свали от дневния ред, за да падне напрежението.

 

Коментирайки политическата ситуация у нас, Миков подчерта: "ГЕРБ форсира политическия процес, за да иде на избори есента. Форсира го, защото другото означава да продължи другия процес - на намиране на изкуствено мнозинство. Очевидно този сблъсък ще се види тези дни – насрочване на гласуването първо на дебатите. То ще бъде индикатора, ще динамизира совалките по набиране на бройки, не казвам на мнозинство, на бройки за запазване на властта," посочи Миков.

 

Според него няма да има висока избирателна активност на едни потенциални избори, а БСП е загубила от участието си в коалицията. "Смятам, още когато БСП влезе в това управление, в тази мафиотска компания, компания на бизнес играчи, бях наясно, че БСП ще изгуби. Днес, за съжаление, това се случва. Но не бива да се учудваме. БСП отдавна е загубила облика и желанието си да бъде лява партия".

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени