Михаил Миков: Нелепо е да се прави коалиция между приватизаторите и приватизираните

По думите му БСП няма никакви възможности за реализиране на политики

Михаил Миков
Михаил Миков Източник: NOVA NEWS
"Нелепо е да се прави коалиция между приватизаторите и приватизираните. Корнелия Нинова послъгва, че няма договорка за постове". Това заяви бившият лидер на БСП, депутат от левицата и председател на НС (2013 г.–2014 г.) Михаил Миков в студиото на "Денят на живо" по NOVA NEWS.
 
Мнението му е, че тежестта на БСП пада, а партията се превръща в златен пръст. "Тя все повече се губи в дясното море в парламента. Положението е изключително тежко, влиянието на лявата политика е сведено до минимум. Днес БСП няма никакви възможности за реализиране на политики", каза той. 
 
По повод оставката на Нинова и кандидатурата на Крум Зарков той е категоричен, че няма значение кой ще е новият лидер на БСП, защото организационното състояние и авторитета на партията са на дъното. "Оттук насетне смяната на персонажите няма да повиши авторитета на заведението", допълни Миков.
 
Според него все повече избледнява каузата с изчегъртването на Борисов и все повече ще излизат на повърхността противоречията. "Не само правителството, а и мнозинството трябва да приключва със срещите по моловете, да подпишат тази нощ споразумението и утре да влязат с избран председател на НС. Пиарът приключва, започва сериозната работа", сподели Миков.
 
По думите му председателят на НС трябва да вкара спокойствие и мир, да вдигне авторитета му и да реши законодателните проблеми. За него е нелепо да се правят предложения след като не се знае как ще изглежда макрорамката на бюджета.

Още от "Политика"

МС: България не признава резултатите от изборите, проведени в незаконно окупираните територии на Украйна

Провеждането на т. нар. президентски избори и в незаконно окупираните територии на Украйна е още едно доказателство за грубо нарушение на международното право

Прочетете повече прочетете повече

Социолог: ГЕРБ-СДС може да си позволи да играе на ръба на скалата

Защо започнаха преговорите от дамския екип? Ако си спомняте, през 2014 г. Борисов имаше същата стратегия при разговорите с Реформаторския блок. Той показа, че търси консунсус и конструктивност, добави Димитър Ганев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени