Михаил Миков: Нинова се подигра с морала и човешкото разбиране за нормалността

Той потвърди, че напуска БСП

Михаил Миков
Михаил Миков Източник: bTV
Не е изненадващо, че взех решението да напусна БСП. Това заяви bTV бившият председател на БСП Михаил Миков, който беше лидер на партията в периода 2014-2016 г. По думите му идеята на партията е подменена от овладян еднолично организационен механизъм. 
 
Той определи като "тъжен" конгреса, на който беше отхвърлена оставката на председателя Корнелия Нинова. Тези забодени в пода погледи на хората, които вдигат ръка, за да констатират, че не е имало оставка. Това е подигравка с морала и човешкото разбиране за нормалността. Има разминаване между разбиранията на хората с леви идеи и тези, които са в БСП", посочи той.
 
Миков посочи, че не става въпрос за несъгласие с лидера на партията, а за разбиване на неговото разбиране за БСП: "Да си бъде още 2-3 мандата, включително кръгът около нея. Смущава ме, че няма конгресно заседание, на което да има съществен политически документ, единственият въпрос беше как да оцелее Нинова". Той беше категоричен, че няма лично огорчение. Миков каза още, че извън партията има много хора, които за него са другари, но не може да нарече така Румен Овчаров, например.
 
"През последните години никаква новина не излезе от БСП, освен вътрешнопартийните разправии. С моето излизане давам възможност да не тормозя хората от името на БСП", каза Миков и не отрече твърдението, че ще създаде нова лява партия. Миков коментира, че не се вижда очакваната промяна от новото правителство.

 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени