Михаил Миков: Поведението на БСП в последните години е доста самоубийствено, така че самоубиец да се оплаква, че има план за неговото убийство, е доста абсурдно

По думите му във време на война е съвсем естествено да има външен евроатлантически натиск

Михаил Миков
Михаил Миков Източник: Zonanews

Поведението на БСП в последните години е доста самоубийствено, така че самоубиец да се оплаква, че има план за неговото убийство, е доста абсурдно. Това заяви по телевизия Bulgaria ON AIR бившият председател на БСП Михаил Миков. 

 

"Това е трайно изпадане от водещите места в българската политика на основната лява партия, с най-голяма история. Никой не краде гласовете на БСП. Все едно някой да каже, че на Слави Трифонов някой му е откраднал гласовете, или някой, който получава по-малко на другите избори. Това са оправдателни варианти за Нинова и ръководството", добави Михаил Миков.

 

Той смята, че много хора не са отишли да гласуват, защото са мнение, че партиите са там, само заради участието им във властта. два ли ще има стабилно мнозинство. Възможно е да се формира някакво мнозинство и то свързано с външнополитически цели, а не с проблемите, които интересуват във висока степен българските граждани", каза бившият председател на БСП.

 

По думите му във време на война е съвсем естествено да има външен евроатлантически натиск. "ГЕРБ и ПП-ДБ са дясно политически сили. Очевидно този натиск е от общественици, които са избиратели на тези партии. Те веднъж упражняват натиск, а втори път идват да легитимират и да се забравят онези приказки, които доведоха до свалянето на кабинета "Борисов", до войната, която водеха "Продължаваме промяната" и "Демократична България" с ГЕРБ", допълни Миков.

 

Според него "Продължаваме промяната" тръгва към низходящ ред.

"Всички констатират, че коалицията им с "Демократична България" дава по-малък брой мандати, отколкото поотделно. Този низходящ ред е свързан веднъж с управлението, което направиха. И тогава беше правителство на всяка цена. Тези избори са оценка именно на това. Няма никаква политическа близост между партиите, които заедно биха направили кабинет", категоричен е бившият председател на левицата.

 

Той припомни, че всъщност Христо Иванов беше министър на Борисов: "След това изговори купчина от нелицеприятни думи по отношение на министър-председателя, в чийто кабинет е бил. Сега нищо чудно пак да се завърти и да се върне там, откъдето е тръгнал".

 

Попитан дали е възможен вариант ГЕРБ/СДС, БСП и ДПС, Миков отговори: "БСП има опит в такъв тип кабинети и резултатите са ясни. Ако още веднъж си позволи, другият път ще има още по-малко подкрепа, по-малко резултати, още по-голяма загуба за идентичност".

Още от "Политика"

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени