Михаил Миков: Всяка политическа всеядност ще отдалечи БСП от лявото

В момента БСП няма възможност да функционира като стройна организация с колективно ръководство, каза Мхаил Миков от БСП пред БНР

Михаил Миков
Михаил Миков Източник: БГНЕС

"Катастрофата за БСП беше предизвестена заради несъобразяване с действителността, отсъствие на очертаване на ясна политическа платформа, интригантски отношения. Ако има за нещо, за което трябва да се съжалява е, че в 45-ия парламент лявото е много малко". Това каза пред БНР Михаил Миков от БСП и допълни, че партията няма възможност да функционира като стройна организация с колективно ръководство.

 

Той прогнозира, че много социалисти ще си подадат оставката, защото не виждат в ръководството действия за поемане на политическа отговорност. 

"Тук не става въпрос за Корнелия Нинова, а за промяна в начина на функциониране на партията... Всякаква политическа всеядност ще отдалечи БСП от лявото. Големият извод, който днес не се коментира, е отстъпление на лявото в България. БСП е най-големият длъжник в това отношение". 

В предаването "12+3" Миков допълни: 

"Ще се състави работещо правителство. Но дали то ще върне доверието на българските граждани към институциите, ще видим... Търпимостта на гражданите ще определи дължината на живота на бъдещия парламент". 

Още от "Политика"

Борисов предаде властта, изненадващо похвали Радев за подбора на служебния кабинет

"Основната цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори. По начина, по който го направихме ние - видно и от доклада на ОССЕ", каза още Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени