Милена Дамянова и Ивелина Василева започват инициатива "Яко е да си еко в училище и у дома!"

Народният представител от ГЕРБ-София Милена Дамянова и кандидат за депутат в следващия парламент от 23 МИР, заедно с Ивелина Василева, председател на Комисията по околната среда и водите в 44-ото Народно събрание стартират инициативата  "Яко е да си еко в училище и у дома!"

Ивелина Василева и Милена Дамянова
Ивелина Василева и Милена Дамянова

Народният представител от ГЕРБ-София Милена Дамянова и кандидат за депутат в следващия парламент от 23 МИР, заедно с Ивелина Василева, председател на Комисията по околната среда и водите в 44-ото Народно събрание стартират инициативата  "Яко е да си еко в училище и у дома!".

 

Народните представители направиха поредна стъпка в общите усилия за опазване на природата и изграждането на устойчива еко среда. Инициативата ще се фокусира върху намаляване на пластмасовите отпадъци в детските градини, училищата и университетите.

 

"Ще работим с всеки, който иска да участва за намаляване на използването на автомобили с цел опазване чистотата на въздуха, за повишаване на рециклирането и за изграждането на нови зелени пространства", каза Милена Дамянова. Тя уточни, че много образователни институции развиват свои "зелени" програми.

"През последните години заедно с Ивелина Василева и множество експерти говорим и работим за: повече екология в образованието, качество на въздуха, зелена инфраструктура, намаляване на отпадъците и опазване на природните ресурси", добави още Милена Дамянова.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени