Минчо Христов разлюби Нинова и пристана на Манолова

Той бе на избираемо място в листите в 25-ти МИР след Нинова и успя да стане депутат в 46-то НС.

Минчо Христов
Минчо Христов Източник: БГНЕС

Досегашният партньор на БСП Минчо Христов отива в коалицията около Мая Манолова. Това съобщи самата Манолова пред репортери пред ЦИК по повод регистрацията на ИБНИ за участие в парламентарните избори.

 

Припомняме, че "Движението на непартийните кандидати" (ДНК) бе създадена в края на миналата година. Странната наглед партия е с четирима съпредседатели, най-популярният от които е Минчо Христов. Той бе депутат в последния парламент от групата на "БСП за България".

 

Христов е водещ и на тв предаването "Премълчани истини" по "Евроком". ДНК бе част от т.нар. широко обединение вляво, обявено от лидерката на БСП Корнелия Нинова преди изборите за 46-ото Народно събрание.

 

Партията на Минчо Христов обаче не стана официално част от коалицията "БСП за България". Самият Христов бе на избираемо място в листите в 25-ти МИР след Нинова и успя да стане депутат в 46-то НС.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени