Министър Георги Гвоздейков ще връчи документите за регистрация на болничното хеликоптерно летище в УМБАЛ "Света Анна"

Събитието ще се проведе на 22 януари 2024 г. (понеделник) от 11.00 ч. до входа на Спешно отделение на УМБАЛ "Света Анна"

УМБАЛ "Света Анна"
УМБАЛ "Света Анна"

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков ще връчи на изпълнителния директор на УМБАЛ "Света Анна" София д-р Славчо Близнаков документите за регистрация на хеликоптерното летище в болницата.

 

В събитието ще участват и заместник-министърът на здравеопазването проф. Илко Гетов и главният директор на ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" Анелия Маринова.

 

Площадката е първата в столицата, която е регистрирана съгласно изискванията на европейското и българското законодателство за регистрация на болнични хеликоптерни летища. Тя ще бъде включена в системата за спешна медицинска помощ по въздух (HEMS).

 

Събитието ще се проведе на 22 януари 2024 г. (понеделник) от 11.00 ч. до входа на Спешно отделение на УМБАЛ "Света Анна".

Още от "Политика"

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени