Министър Гвоздейков: Над 30 екипа работиха на терен, главните железопътни трасета са проходими

Към момента няма бедстващи пътници, добави той

Георги Гвоздейков, ПП
Георги Гвоздейков, ПП Източник: Zonanews

"Положението се нормализира. Към 6:00 ч. е последната информация. През изминалите часове обстановката беше изключително сложна. Над 30 екипа работиха на терен при силен снеговалеж и вятър", заяви пред NOVA министърът на транспорта Георги Гвоздейков.

 

По думите му проблеми с влаковете има заради скъсана контактна мрежа и паднали дървета по линията. "Главните железопътни трасета са проходими, в момента се работи по две от второстепенните. Организацията е на ниво, към момента няма бедстващи пътници".  

 

Министърът акцентира, че се е наложило пътниците да изчакат 4-5 часа. Вчера е осигурен транспорт за около 50 ученици, които са били в столицата и е трябвало да се приберат в направление Плевен, Русе, Шумен и Варна. Те са чакали няколко часа на гарата, без яснота кога ще могат да пътуват.

 

"Част от хаоса се създава и от самите водачи. Когато ни информират медиите, че се очаква усложнена зимна обстановка, ние тогава се сещаме, че трябва да тръгнем на път, и то абсолютно неподготвени", заяви Гвоздейков.

Още от "Политика"

Желязков пред Алиев: Азербайджан е ключов партньор за България за енергийната диверсификация

Отношенията между Азербайджан и България са не само приятелски, те са издигнати до ниво стратегическо партньорство, което отвори нова страница в двустранните връзки, отбеляза президентът Илхам Алиев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени