Министър Тагарев: Кремъл ни провокира с изтребителите си в Черно море

Министърът бе категоричен, че от кризата в Близкия изток пряка опасност за България няма

Проф. Тодор Тагарев
Проф. Тодор Тагарев Източник: Пресцентър на МО

След терористичните актове на "Хамас" срещу Израел и операцията, която се подготвя, не очакваме скоро да има увеличение на бежанската вълна от този регион. Това министърът на отбраната Тодор Тагарев, цитиран от БТА.

 

Той посочи, че Министерството на външните работи и службите за сигурност следят внимателно ситуацията в Близкия изток. Министърът бе категоричен, че пряка опасност за България няма. По думите му разполагането на допълнителни военни сили по границата с Турция е превантивна мярка.

 

"Имаме готовност, ако се повиши рискът, да предоставим повече сили и средства за защита на границата, но това не се вижда в близките седмици", поясни Тагарев.

 

Информацията, че руски изтребители ще прелитат над Черно море министърът на отбраната определи като провокация на Кремъл. Според него пряк риск за страната ни няма.

 

"През последните няколко години руски самолети редовно летят в това пространство и задействат силите за противовъздушна отбрана на НАТО и няма съществена разлика със сегашната ситуация", допълни министърът на отбраната.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени