Министърът на туризма в Бургас: Искането на оставки се изтърка, аз съм министър и на потребителите, не само на ресторантьорите

Свършила съм си работата, заяви Зарица Динкова

Зарица Динкова
Зарица Динкова

Не виждам причина изобщо да говорим за оставка, за това, че съм си свършила работата. Работата на министъра е да балансира между потребителите у бизнеса. Ресторантьорите са само един сегмент от този бизнес. В случая аз защитих интереса на целия туристически сектор. Така коментира в Бургас министърът на туризма Зарица Динкова поисканата й от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията оставката.

 

"Това, което трябва да дадем на клиентите си, е качество и отношение. Моят апел към бизнеса е да ми помогнат да защитим качеството на продукта. Аз не съм само министър на ресторантьорите, аз съм министър и на потребителите. Без клиент – нямаме бизнес – всички сме заинтересувани клиентите да са доволни, за да има растеж. Моят апел беше да сме по-внимателни към това как се отнасяме за клиентите си", подчерта тя.

 

"За да можем да защитим ставката от 9%, това, което направих успешно за 2023 година и се опитвам да направя и за 2024 година, тъй като данните от Българска стопанска камера сочат, че това е важно за бизнеса. В този бизнес имаме стотици малки средни предприятия, семейства, които зависят и негои тази ставка е изключително важна за него", каза още Динкова.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени