Министерството на електронното управление публикува проект на актуализирана методика за удостоверяване съответствието на машините за гласуване

Документът е изготвен съвместно с Българския институт по метрология и Българския институт за стандартизация

Министерство на електронното управление (МЕУ)
Министерство на електронното управление (МЕУ) Източник: Zonanews

Министерството на електронното управление (МЕУ) публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията на Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация, съобщиха от ведомството.

 

Документът е изготвен съвместно с Българския институт по метрология и Българския институт за стандартизация. Измененията на методиката обхващат и надграждане на процедурата по удостоверяване на техническите устройства за машинно гласуване.

 

Желаещите могат да се запознаят с проекта на методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване на официалния сайт на министерството. 

 

До 19 септември т. г. всички заинтересовани страни могат да предоставят становище по методиката в деловодството на министерството или имейл: mail@egov.government.bg.

 

Министерството на електронното управление вече обяви набирането на десет външни експерти за процеса по удостоверяване на машините за гласуване. Подборът ще бъде в изпълнение на утвърдена от служебния министър на електронното управление Валентин Мундров процедура.

 

Срокът за кандидатстване е 17:30 часа на 17 септември, а желаещите да участват трябва да подадат заявления на имейл: mail@egov.government.bg, информираха от ведомството. 

Още от "Политика"

Антон Хекимян: Цяло лято не стигна на Васил Терзиев да оправи надлеза на "България"

Само преди 1 година същият човек беше задръстил София с клишетата "Писна ли ви от задръствания" по време на предизборната си кампания, пише още общинският съветник от ГЕРБ-СДС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени